Dag 2 och cykling

Idag var det en lika solig och fin dag som igår. Blåste lite mer.
Det var nya freestyleuppvisningar och så jag och Selma. Men det gick sämre än båda gångerna igår, så hon får nog vila imorgon. Sånt här är hon inte van vid.
Dixie fick också vila.
Det var lite mer idag. Och vi räddade en hund från en varm bil och fick ett äldre par att köpa halvstryp istället för sitt smala helstryp som de hade på sin vilda valp.

Eftersom det var så skön kväll bestämde jag mig för att introducera cykeln för Dixie.
Jag, Daniel, Dixie och Selma gick ut. Daniel hade joggingkläder och skulle jogga bredvid, jag skulle cykla på den alldeles för höga sadeln, Dixie skulle förhoppningsvis springa bredvid cykeln och Selma satt i cykelkorgen.
Vi började såklart att gå för att värma upp och för att vänja Dixie. Sen provade vi cykla lite. Efter att hon tre gånger sprungit framför cykelhjulet så förstod hon att det skulle man akta sig för. Sedan travade hon i jätte fint tempo bredvid några 100 meter ibland kom hon lite långt fram, men rättade sig. Sedan gick vi 10 minuter för nedvarvning och hon var verkligen fysiskt trött.
Det kommer bli kanon. Men nu gäller det att bygga en plan så det inte blir för ofta eller för långa turer i början. Hon är i bra form, men att cyklas sliter mycket om man gör fel. Alltså hade jag tänkt att göra rätt.

Nu får jag väl gå och göra kvällsmat

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0