Serietävling i Lydnad

Ikväll har vi varit på lydnadstävling igen. Jag ville egentligen inte starta alls, vi har ju inte tränat för det har inte funnits motivation. Men det blev så ändå. Men denna gång startade vi i nybörjarklass.
Jag vet inte riktigt vad jag tycker om vår insats.
Hon började tramsa med tandvisningen, hoppade undan, men sen satt hon snällt. Vad har hon fått för sig? Men det får bli mycket mer träning på det. (Betyg 8)
Sen var det läggande och jag får säga att jag är nöjd med det. Hon tappade lite i starten men gjorde ändå ett mycket fint och snabbt läggande under gång. (Betyg 9)
Nästa moment var ställande under gång som vi inte tränat på en månad och det var inte som det brukar såklart. Blev ett dubbelkommando. (betyg 7)
Linförigheten var som vanligt katastrof så fort någon ska kommendera. Hon var inte med i fokus (inte jag heller), men på något sätt så följde hon ändå. (Betyg 5)
Allt avslutades med platsliggning och den var jag mest nöjd med. Jag vågade koppla loss bland alla nya hundar. Och hon låg mycket fint med huvudet mellan frambenen större delen av tiden. Och när hon gör det så slappnar jag av. Det har vi tränat några gånger och det var jätte roligt att hon klarade det i den miljön. (Betyg 10)

Men jag gjorde den värsta missen någonsin. Jag glömde belöna henne när vi gått ut från planen. Jag tänkte på annat.
Det får ju inte hända.

Sen skulle vi gå igenom resultaten. Oc det slutade med att VI VANN nybörjarklassen. Jag blev helt ställd. Det var verkligen inte väntat. Jag blir lite generad över en sån situation. "Nä, men inte ska väl jag....?"
Jag tyckte inte vi var värda det. De andra var så duktiga. Och så får man så mycket press på sig när man vunnit, oavsett vad. Då har man det att leva upp till sen. Jag gillar att ligga lågt, det är jag mer nöjd med. Med det menas inte att det ska gå dåligt!

Nu har jag i alla fall en ny liten plan med lydnaden. Men det hiner inte bli färdigt tills nästa tävling. Men på långsikt är detta det enda jag måste göra. Vi kommer nog aldrig starta lydnadslydnad. Men kanske apellklass om några år.

Igår fyllde Dixie 1,5 år. Hon är bara liten ju, fast hon är så stor. Hon var ovanligt lugn ikväll. Hon mognar väl. Världens bästa Dixie.
Undrar hur många hundar man måste haft för att lära sig alla misstag. Svar: Man måste lära av andras misstag, för man lever inte tillräckligt länge för att hinna göra alla själv.

Kommentarer
Postat av: Pernilla

Tror det går bäst när vi egentligen inte vill och orkar på tävlingarna :-)

2009-04-08 @ 19:54:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0