Idag gick det

Idag när vi tränade samma sak som i går med lös hund så gick det kanon. När jag knäppte av kopplet så stannade hon och tog kontakt. Men det betyder ju inte att hon kan det nu. Mycket träning kvar.

Jag har nog alldeles för höga krav. För vad är det jag har?
Jag har en hund som är i sin vildaste ålder, men hon är alltid glad och positiv till allt. Hon jobbar för mig med glädje, hon är otroligt miljöstark, hon har massor av energi och arbetsvilja, är helt lugn inomhus, går alltid bra att ta med överallt, och hon är väldigt kelig och pussig.

Och så är det så typiskt mig att bara då fokusera på något som inte fungerar bara för att jag själv lärt henne fel med lösträningen från början.
Jag har ju en helt underbar hund, jag kunde inte vara mer nöjd än vad jag är. Jag måste sluta leta problem som inte alls är något problem. Det är jag själv som skapar dem.
Om någon annan hade haft Dixie så hade de inte sett detta som ett problem. När man släpper henne lös så springer hon 3 varv innan hon kommer tillbaka. Och det är tre glädjevarv.
Det är inget problem, om jag bara ger det lite tid och mer träning så kommer det gå jätte bra.

Igår var det lösträningkurs. Det gick väl sådär, jag var inte så fokuserad och fick därför inte en hund som heller var det. Jag var lite nervös inför den nya gruppen jag skulle ha senare. Men det gick jätte bra, verkar vara en jätte trevlig grupp.

Ikväll ska vi träna på bialitt. Måste träna lite på hoppet, inkallning, läggande och ställande...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0