Klick

Ikväll har jag haft ett introduktionsmöte igen om klickerträning. Det gick som vanligt väldigt bra och deltagarna verkade mycket positiva. Dixie är så duktig och ligger snällt under bordet i flera timmar. Någon gång kommer hon och ger mig en puss. När det var slut och jag höll på att plocka undan passade hon på att sno klickern från bordet. Så sprang hon med den i munnen och undrade om det inte var hennes tur snart. Så söt.

Tidigare var det lösträningskurs och idag var Britt roligast, för hon hade bäst belöning. Britt kanske vill adoptera en luspudel =) haha
Jag vet inte annars om det gick så mycket bättre. Hon är ju duktig när hon ska springa mellan alla hundar på inkallning, men så fort vi står och tränar stilla så passar hon på och ta en runda och se om det inte finns någon hund som vill leka.
Men jag vet ju att jag fått det vildaste exemplaret =) Det är bara att le och göra det bästa av saken. Det är mycket nytta också jag kan ha av hennes vilja att våga ta egna initiativ.
En labbe vid namn Frasse var till hjälp idag då Dixie försökte jaga upp honom. Det tyckte han inte alls var särskilt roligt och sa ifrån på ett bra sätt. Inte argt, utan bara bestämt. Och Dixie höll sig lite på avstånd, då hon förstod att han inte ville. Det är kanon när hundar i sådana situationer kan hjälpa mig.

När vi tränar sök sticker hon inte. Inte en enda gång har hon gjort det och det är så skönt. Vilket jobb det hade varit annars. Då är hon bara 100% fokuserad på att hitta figuranterna.

Jag har inte skrivit på några dagar och då ser ni att jag inte tränat. Jag håller mig änsålänge =)

Imorgon är det tävling och då ska vi vara med. Får se hur det går. Det kan gå kanon om hon är på det humöret och det kan man ju hoppas. Vi måste hinna träna lite på läggandet och ställandet och inkallningen och hoppet och..... Oj, nu blev det mycket igen.

Till nästa tävling ska jag satsa på apporten då vi måste börja med den.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0