Söndagsaktiviteter

Idag var det dags för spår och sök med gruppen igen.
Jag hade båda hundarna med idag, det var längesedan Selma var med.

Vädret var inte riktigt med oss, det var snöblandat regn som föll. Men det gjorde inte Dixie något. Hon var laddad som vanligt och jag gillar verkligen hennes inställning till söket.
Inget i världen kan få henne på andra tankar när hon har söktäcket på. Hon ser inte andra hundar, barn, människor, lukter eller något. Bara söka som gäller! Och så ska det vara, för då tycker hon ju att det är sååå kul. Och det är väl ingen som kan tro annat när man har sett henne. =)
Lydnad och freestyle kan slänga sig i väggen jämfört med sök =) haha!

Vi får börja träna med sökrulle snart ordentligt. Det har det inte blivit mycket av. Men vi har inget bra övningsobjekt. Ska skaffa slang.

Selma fick gå spår och var segstartad och tyckte vi var dumma som gick i skogen när det regnar. Hon gick med små försiktiga tassar för att sedan stanna. Då band vi upp henne och jag gick och gömde mig. Då blev det fart och tydligen så spårade hon exakt var jag hade gått, så hon var väl duktig =)

Igår var det pälsvård hela kvällen. Selma blev borstad och snabbklippt. Dixie tyckte jag ägnade alldeles för mycket tid med Selma, så hon nästa tiggde om att hon också skulle få bli borstad. La sig framför mig hela tiden.. =)

Vi hann också med lite annan träning idag. Dixie tränades på att lägga ner huvudet för säkrare platsliggning. Det gick blandat. I början gjorde hon det hela tiden, men när jag ställde mig upp så gjorde hon rörelsen "pang" (lägga sig på sidan och ta tassen över ögonen)
Så där bröt vi. Hon fick träna lite på ducka som gick bra. Targetplatta med sitt som gick bra.
Sedan tränade vi in de nya ingångarna i fot. Och även vändningar. Hon kan det mycket fint, förrutom när vi ska backa fot. Då slår det över och det kommer iverskall. Men inget problem. Jag har lösning på ett sådant bagatell-problem =)
Hon var väldigt tänd på träningen.

Selma fick träna vänd, timon, hopp och rulla. Och hon hade väl kanske lite bråttom, så det blev gärna några bonus snurrar och några skäms också mellan varje. Men roligt hade hon och det är huvudsaken.

Det går jätte bra att träna båda med klickern när båda är där. När Selma tränas ligger Dixie plats. Lite gnäll kommer det, men hon stör inte. När Dixie tränas så håller Selma sig på avstånd och gör också alla kommandona fast på sin kant. Hon stör inte heller, utan vet att det inte är hennes tur.
Från början provade jag att stänga in mig och den hund som skulle tränas, men då blev det liv utanför dörren, så detta sättet passar oss alla tre =)

puss på mina vovvar som är så goa!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0