Vattenrutschbana för hund?

Eftersom det var lite mildare väder idag, så ville Daniel att vi skulle åka till Bälteberga skog och gå en skogspromenad. Så det gjorde vi. Det var härligt och höstigt och väldigt mycket vatten i bäcken och en rejäl fors.
Dixie kastar sig fram över stockar och stenar och har inte en tanke på att de kan gå illa med sådan hög fart.
På vissa ställen är det väldigt brant, men det bekymrar sig inte Dixie om. Hon sätter fart nerför branterna och doppar huvudet i bäcken. Jag var lite orolig idag eftersom det var så strömt och djupt vatten så ville jag inte att hon skulle hoppa i.
Vi gick en bit tills vi kom till en stor fallen trädstam som låg tvärsöver branten och som slutade ovanför bäckens största fors. Det gick inte att komma över, men längre ner kunde man krypa under.
Daniel gick först ner och kallade på Dixie så att hon också skulle krypa under. Men det gör hon inte.

Hon tar ett rejält skutt upp på den stora fallna stocken och glashal som den var ser vi henne åka med hög fart ca 7 meter innan hon trillar av från 2 meters höjd rakt ner i forsen med ryggen före.

Det var så overkligt, en riktig filmscen. Hon försvann helt under ytan, men dyker upp snabbt och simmar in och klättrar sedan upp för branten, skakar av sig och fortsätter springa lika glatt som innan.
Det såg ut som hon tyckte det var roligt med hennes nya uppfinning: Vattenrutschbana för hundar.

Det gick så fort, men man hinner tänka mycket. Jag trodde hon skulle dö direkt. Men hon verkar vara gjord av stål och inte det minsta rädd av det som nyss hänt. Jag och Daniel var däremot lite skärrade och bestämde att det var nog dags att åka hem.
Dixie var mycket nöjd med skogsturen och sitt vilda bad. Synd att jag inte fick det på film, för sånt ser man nog bara en gång i livet.


Lika glad och med lika mycket spring i benen som alltid


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0