Kurs i regn

Det kom mycket regn igår och det var mörkt hela dagen.
Men det hindrade inte oss från lite kursande. Igår var det kurs i Slöinge(Falkenberg) hos Jenny Wibäck för mig och Lucy. (Daniel var hemma och pysslade om Dixie)
Det ösregnade när vi kom dit, så vi började med teori inomhus.
Efter en timme kunde vi gå ut, då det värsta regnet hade gett med sig.

Vi tränade på kedjor och förflyttningar på planen. Kedjorna består av mycket enkla övningar som hunden redan kan. Men mellan varje övning så gjorde vi en förflyttning, det var väldigt nyttig träning.
Vi tränade även på att betinga en förstärkare som kan användas som ett så kallat lönebesked till hunden i kedjor och framtida tävlingar.

Trots vädret, helt ny plats, andra hundar, ankor och får som störning så skötte sig Lucy galant! Hon kan leka helt oberört i nya miljöer och utför övningarna på samma vis som när vi tränar hemma.
Ibland blir hon tvungen att ta lite tittpauser på de andra hundarna, hon tycker dem ser så roliga ut att leka med, men det får man inte under träning säger hennes matte =)

Lucy fick fina lovord från instruktören som aldrig hade träffat en barbet. Hon tyckte Lucy var jätte trevlig med en lovande framtid som lydnadshund.
Det får vi hoppas.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0