hungrig

Dixie är vrålhungrig nuförtiden, speciellt på kvällarna. Känns som hon inte har något stopp i sig.
Hon får mycket mat, men ändå kände hon igår att det skulle vara gott med lite till.
På sena kvällsrundan igår får hon upp ett spår av ett djur. Man ser det tydligt då svansen börjar snurra som en propeller och hon far omkring med ivrig nos i backen. Ofta brukar det vara katter eller kaniner som sprungit där, men Dixie brukar ju aldrig få fullfölja sina spår. Men det var anorlunda igår, för plötsligt ser vi hur hon kastar sig över något och kort därefter trillar en liten igelkottsunge ur hennes mun.

Dixie brukar aldrig bry sig om igelkottar då hon har fått känna på taggarna i nosen, men det stoppade henne inte den här kvällen.
Lilla igenkotten var som tur var oskadd och efter ett tag trippade den iväg in i buskarna.

Selma hönsmamma som just nu också är skendräktig började pipa och ville att vi skulle ta med igenkotten hem så hon kunde få sköta om den.

Igår var det vägning av Dixie och hon har gått upp 4 kg under sin dräktighet än så länge. Imorgon har 6 veckor gått och det innebär att det är 3 veckor kvar. Hon blir större för varje dag.
Hon är fortfarande på hugget vid träning och som extra hungrig så anstränger hon sig ytterligare ett snäpp. Hon är fantastiskt rolig att träna med!

Lucy fick också en vägning och hon väger 18,3 kg nu.

Imorgon ska Lucy till en hundfysioterapeut som i förebyggande syfte ska känna igenom henne så jag vet att allt är som det ska. Dixie fick också gå på en kontroll i den åldern just för att busiga unghundar som springer som tokar inte riktigt har fått den kroppskontroll över sin växande kropp och kan lätt slå i saker eller missbedömma sin egen fart. För mig är det viktigt att veta att kroppen utvecklas som den ska så det inte blir problem i framtiden.

Kommentarer
Postat av: Maja Malmqvist

vill ju se bilder på dixiemagen :) får kameran och jag

komma och kolla på valparna?

2010-08-05 @ 11:38:42
URL: http://coociidog.se
Postat av: Maja Holmström

Ska försöka ta några snart =)

Klart du får komma och fota de små liven. Men det är nog roligast i slutet när de blivit små hundar =) kram

2010-08-06 @ 14:57:47
Postat av: Marie Lidblad

Har läst din blogg och nu har jag just vägt Funka. Fy tusan vad hon var tung! Hon väger 18,6 kg! Hon är inte fet. Hon är c:a 48-50 cm hög idag!

2010-08-06 @ 20:25:37
URL: http://www.batterikullens.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0