Apportering

Helt okej träningsväder idag faktiskt med sol som värmde. Efter att jag varit ute med lillbus, så tog jag med Dixie för apporteringsträning.
Dixie är alltid på hugget när det gäller apportering, hon är dock lite obekväm när dummien är full av snö. Men det får hon lära sig och vi fick till ett par mycket fina avlämningar trots snöig dummie. Problemet är annars att hon släpper när hon kommer fram till mig, men som sagt... Då har vi något att jobba på.
Det blir baklängeskedjning som lösning.

Mitt under en apportering kommer det en lös labrador i full fart mot Dixie. Dixie ser honom, men apporterar först till mig innan hon skäller ut honom för att han störde i hennes arbete =)
Till sist lommar den lille stackaren tillbaka till sin husse som är helt skogstokig för att hunden inte kommit när han kallat och visslat i sin pipa.
När han kopplat sin hund fortsätter de mot oss och då passar jag på att göra en platsliggning med Dixie. Alltid bra att ta vara på nya hundar som störning (för han hade två)
Och det gick bra, hon låg kvar.

Jag har börjat klicka Lucy för att hon plockar upp saker från golvet och parallellt tränar jag att hon sätter nosen i min hand. Tanken är att jag sedan ska sätta ihop dessa två, så när hon plockar upp saker från golvet ska hon lämna dem i min hand. Men hon måste kunna båda perfekt först.

Senare idag ska vi åka till agilityträningen. Men det blir inte agility, utan Dixie ska träna platsliggning med STÖRNING =) haha, det är bra för henne.
Lucy kanske får prova någon tunnel eller så. Hon har svårt för att koncentrera sig när det finns så många roliga hundar att leka med. Men än så länge så är det viktigast att hon får vara med för det sociala. Det andra kommer sen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0