Kvällens träning

I eftermiddags åkte jag med Dixie och Lucy till agilityträningen. Vi kom lite innan för att vara i god tid och då fick vi tillfälle att gå och titta på Britts hästar. Lucy hade ögon stora som tallrikar. Hon har nog aldrig sett något så stort djur. Länge stod hon och tittade och tittade och ibland vågade hon sig fram en liten bit, men så rörde hästen på huvudet och då backade hon tillbaka. Dixie och jag var framme och hälsade på dem så att Lucy såg att de inte var farliga.

Sedan blev det träning. Dixie fick börja och Lucy fick sitta och tjuta i sin bur ett tag och tycka synd om sig.
Det blev platsliggning mitt bland alla agilityhinder och allt spring. Första gången reste hon sig och tänkte hänga på i farten med den hund som sprang.
Men hon hade lina på sig som säkerhet, så hon blev genast förvisad till sin plats igen. Men sedan låg hon kvar trots alla som sprang och triggade henne så hon nästan gick i bitar.
Ibland blir jag bara så trött på att hon inte förstår. Det är ingen svår övning, hon ska bara ligga stilla oavsett vad som händer runt om. Att en sådan enkel grej ska bli vårt svåraste moment. Men det är detta som krävs. Träna störningar och åter störningar.
Om alla bara ligger still på platsliggningen, så ligger hon också, men det gör nästan ingen hund på tävling eftersom det är ny miljö, nya hundar, nervösa mattar, domare, nya lukter, och en massa andra störningar.
Det gäller alltså att få med så mycket störningar som möjligt på träning, så det blir lättare på tävling.

Som avslutning fick Dixie springa en rund agilitybana och hon var taggad till tusen. Hon var alldeles vild när hon förstod att det var hennes tur att springa. Vi har ju inte tränat agility på ett tag därav den extra gnistan. Och hon sprang lika fort som en racerbil. Balansen kändes det som hon tog i tre steg. Sedan var hon nöjd med dagen.

Lucy fick prova tunnel för första gången och den tog hon utan problem. Sedan sprang hon igenom några gånger själv också för det var så kul. Tränade även fokus, namn och targethand med henne och hon klarade att koncentrera sig på mig trots alla nya hundar och roliga hinder.
Jag tror hon kommer bli en mycket rolig hund att träna när hon blir lite mer mogen.

Sedan var det freestyle fortsättningskurs. Jag trodde vi skulle behöva ställa in den kursen pga för få deltagare, men så kom det några tappra kursare och då körde vi igång. Målet med denna kursen är att få ut dem på tävling i maj och det tror jag dem kommer klara =)

Nu är vi trötta allihopa och ska nog strax lägga oss.

Kommentarer
Postat av: Maja

ååh, låter så spännande att träna valp. Att få forma en hund från start!

2010-02-16 @ 21:47:26
URL: http://coociidog.se
Postat av: Pernilla

Absolut ska dom på tävling! Vi kommer och hejar! :-)

2010-02-17 @ 18:39:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0