Min lediga dag

Min lediga dag är inte så rolig som den hade kunnat vara.
Magen känns inte helt okej och inte övriga kroppen heller. Har legat nerbäddad några timmar under dubbla filtar med lite frossa. Det hjälpte inte mycket, men nu är jag uppe i alla fall.

Så någon seriös hundträning har det inte blivit och det är synd, för jag ville hinna repetera några moment innan söndag. Men kanske blir det lite imorgon. Dixie är för tillfället ganska slö. Hon uppför sig som en vuxen hund =) Jag misstänker att det ska löpas om kanske 3-4 veckor. Hoppas hon inte är låg på söndag, då vill jag ha den vilda och glada Dixie =)

Glömde lägga upp bild från igår på en ras jag aldrig sett eller hört talas om förrut.


Det är vargen i mitten jag menar. Denna ras heter ceskoslovensky vlcak och ska vara en blandning mellan schäfer och varg. Den var slående lik en varg, jag hade nog inte sett skillnad. Det fanns tydligen bara ca 10 st i Sverige och därför var det oerhört ovanligt att denna visades på en liten inofficiell utställning.
Denna hund väckte stor uppmärksamhet kan man säga och den blev BIS 2:a.
Absolut ingen ras jag själv skulle skaffa, men jag är väldigt intresserad av raskunskap och det finns väldigt få raser jag inte känner till, därför var detta mycket intressant för mig.

Att vara på mindre utställningar är utmärkt träning för socialisering och passivitet. Den viktigaste träningen är ju den som sker utanför ringen. Alltså den långa väntan. Det blir ju ett perfekt passsivitetspass trots många roliga lockelser. Lucy skötte sig mycket bättre igår än på förra utställningen där hon hade svårare att koppla av. Det hade hon inte igår, hon la sig till rätta efter bara några minuter. Det hade alltså redan gett resultat från förra gången.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0