Första raketen

Igår kväll small första raketen på kvällsrundan när Daniel var ute med hundarna.
Typiskt att det var just han som gick med hundarna, jag ville ju vara med för tränings skull.

Nu vet jag inte vad han gjorde, men han sa att Lucy hade blivit lite berörd. Så idag har vi tränat här hemma igen. Jag märkte att hon hade lite mer stress än vanligt i första passet för det kom mycket gnäll i träningen. Men bara jag själv är lugn så blir hon också det. Sen fick hon göra ett inomhus sök med blodkorv och då brydde hon sig inte alls om ljudet.
Jag ska vinna detta, så är det bara.
December kommer bestå av mycket raketträning, men det känns som vi går framåt för varje gång. Sen kommer det säkert bli bakslag men så är det med träning. Det går upp och ner.

För de flesta hundar är är nyår en jobbig tid och då blir det även så för hundägaren, men bara om man bestämmer sig för att det ska vara så. Går man och oroar sig för hur det ska bli och hur hunden kommer reagera så blir det inte bra. Jag har bestämt att i mitt hus så ska vi göra precis tvärtom. Istället för att fly faran så ska vi söka upp den och vända den till något positivt för oss alla.
Så istället för att gå ut och oroa mig för om det ska komma raketer så ska jag istället dra nytta av när någon smäller av en raket som vi kan ha som träning. Bara genom att ändra min egen inställning så tror jag vi vunnit mycket.

Så kom an bara! Ut och skjut med er alla busungar så vi kan träna =)

Idag har även Lucy fått ett renligt bad med nytt schampo som skulle vara sååå bra enligt försäljaren. Jag märker ingen större skillnad mot det förra, bara att detta kostade dubbelt så mycket. Lättlurad hundägare? Ja det verkar inte bättre....

Imorgon är det dags för ögonlysning och så ska Lucy och Frankie få träffas för första gången.

Och så närmar det sig fredag då det är den stora inprovningsdagen i Stockholm för mig och Lucy. Då avgörs det om vi är lämpade som terapihundsekipage eller inte. Tänk om vi inte klarar det?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0