Blöt träning

I Plusgrader och blötsnö fick jag för mig att gå ut och träna hundarna var för sig.
Det var inte jätte lyckat om man säger så. Det ligger en del snö kvar och bara för att det är ca 2 plusgrader så kunde man inte ha sina vårskor hur gärna än jag ville.
Det läckte såklart in vatten direkt och det är ingen skön känsla med blöta kalla fötter när man ska träna hund.
Men så fick det vara.

Lucy var inte så koncentrerad. Hon har börjat förstå att det kryllar av kaniner i buskarna och hon har huvudet på skaft. Men hon gör ändå det hon ska fast hennes tankar är på annat håll. Fast det blir ju tråkig träning, så jag gick hem med henne och hämtade Dixie istället.

Dixie var jätte duktig. Hon fick lydnadsträning och sprudlade av glädje. Har man bara en liten leksak i fickan så är det julafton för Dixie och då gör hon vad som helst för att den ska komma fram och idag var hennes bästa prestation på länge!

När vi var hemma så fick Lucy fortsätta träna på att leverera föremål till mig. Hon älskar detta och hittills har hon burit allt jag föreslagit. Idag fick hon träna på att hämta min nyckelknippa som jag lagt i köket på en stol och ge den i min hand när jag sitter i soffan i vardagsrummet. Det klarade hon på första försöket.
Jag introducerade även metallapporten och den tog hon efter lite peppning.

Bådas pälsar är väldigt tjocka nu. Igår hade jag borstningsdag något som hundarna faktiskt gillar.
När jag borstar Dixie så ligger Lucy bredvid och piper för hon vill också bli borstad.
Och borstar jag Lucy så ligger Dixie bredvid och väntar på sin tur.
Lucy älskar att bli borstad och kliad på magen så hon lägger sig alltid på rygg. Om man slutar så petar hon på en med sin tass för att man ska fortsätta.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0