Generalisering och sönerna

Idag har jag för första gången introducerat raketljuden för Lucy på våra skiva. Länge har vi tränat på skott och åskljud och hon älskar när vi gör detta nu, till skillnad från i början då hon ville gömma sig.
Eftersom jag vet att det är en raket som orsakat hennes rädsla från förra året så har jag medvetet låtit bli att träna just det och istället träna på andra ljud.
Idag satte det alltså på prov om hon kunde generalisera raketljuden till det som vi tränat innan och det gick alldeles utmärkt. Inte den minsta reaktion! Bara en helt galet lycklig hund som viftar på svansen och som bjuder på en massa beteende så som hon är lärd att göra när hon hör dessa ljud på skivan.

Målet jag hade med denna träning detta året var att Lucy skulle älska skottljud och de övriga ljuden på skivan och det målet kan jag säga att vi har uppnått nu.
Nu återstår det bara att kunna generalisera det hela i verkligenheten också. Men vi har en bra grund nu. Tyvärr kan man ju inte styra över dessa okontrollerade smällare och raketer som hela december innebär, så jag hoppas vi kan ha lite tur att vi inte råkar ut för någon kraftfull smällare alltför nära för då kanske vi får börja på ruta ett igen? Hela nyårsafton kommer bli ett enda klickerträningspass i alla fall =)

Bilder på Dixies nytrimmade söner


Här är en nyklippt Chip


Och en nyklippt Bruno


Kommentarer
Postat av: Anonym

Vad stor Bruno ser ut jämfört med min lille Chip :).

2011-11-15 @ 19:43:52
Postat av: Maja Holmström

Det är nog bara en synvilla, jag upplever dem som lika stora =)

2011-11-15 @ 20:07:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0