Lilltjejen tar för sig

Vi har haft en underbar helg med riktig sensommarvärme över 20 grader.
I helgen fyllde Daniel år och så har vi firat av min kusin som ska flytta till USA. Ett besök med vandring på Hovs Hallar hann vi också med till hundarnas stora förtjusning. Det blev bad från klipporna!

Något som är nytt dessa dagar är att Lucy börjar ta för sig mer och mer och sätta Dixie på plats. Vi har nu hört att hon faktiskt kan morra. (Har hittills aldrig hört henne morra förrut och jag började tro att hon inte hade den typ av röstresurs, men det har hon nu visats sig ha)
När de skulle hämta pinnar ur vattnet så var Lucy snabbast i att hämta pinnen. När Dixie (som alltid annars har varit snabbast) kom ifatt för att dela på pinnen så morrade lillfröken Lucy på henne.
Dixie blev så häpen att hon lät bli att hoppa i efter pinnar. Hon höll sig på klippkanten och lät Lucy-lillfröken sno åt sig hela showen och äran.
Lucy ger nu igen med samma mynt som Dixie har gjort mot henne i alla år.

Igår fick hundarna varsitt ben. Dixie åt upp sitt direkt för att sedan försöka sno åt sig Lucys som hon alltid gör och alltid lyckas med.... Förrutom igår.
Lucy gick rundor med sitt ben länge och försökte gräva ner det i sin hundsäng. När hon trodde att ingen såg det så kom Dixie för att ta det. Men då morrade Lucy-lillfröken på henne och var snabbt på plats för att ta sitt ben. Återigen så fattade Dixie ingenting. Men hon respekterade Lucys önskan om att låta benet vara så hon gick snopet och la sig i stället.

Dixie kan vara ganska så vass när det gäller resurser så jag trodde inte hon skulle vika sig så, men det är bra att hon gör det.
Dixie har även blivit av med "sin" plats som var att ligga närmast mina fötter. Där ligger numera Lucy.

Jag har länge undrat hur det skulle kunna komma att bli den dagen Lucy får sina valpar eftersom det varit Dixie som hittills tagit allt hon velat ha utan några protester. Men nu i Lucys skendräktighet så ser jag att hon faktiskt vet hur man behåller något och jag är övertygad om att hon inte kommer tillåta att Dixie tar över hennes valpar den första tiden.

De börjar nu leva på lika villkor! Precis som jag vill ha det.

Idag har jag varit hos frisören. Det är sån lyx när man kommer dit. Två timmar där man blir ordentligt ompysslad.
De har massagestol som man får sitta i och dem ger otroligt skön huvudmassage och bjuder på allt möjligt och framförallt så fixar de håret precis som man vill ha det!

Ikväll är det agility som gäller! Och så blir det nog ett pass rallylydnad före det skulle jag tro.


Kommentarer
Postat av: Marie Widblom

Jaha där ser man,lillfröken kan hon också.Här hemma har jag aldrig hört Agnes morra, inte ens under lek.Hon gör inte vad som helst utan att fråga först.

Kram Marie

2011-09-12 @ 21:29:51
URL: http://www.laspezias.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0