Förmiddagsträning

Sommaren är tillbaka! :)
I alla fall för en dag.
 
Jag och hundarna har haft några träningspass under förmiddagen. Vi gick en långpromenad och där stannade vi några gånger och körde lite träning. Lucy fick träna utställning, tyckte hon ställde upp sig dåligt sist vi tränade, så det har vi försökt rätta till idag. Blev bättre! Sen tränade vi lite lydnad som gick bra. Hon har varit så seg i halterna i fotgående, men det börjar bli bättre nu.
 
Dixie fick också lite rallyträning, men det kändes inte så bra idag. Hon var okoncentrerad och lite seg. Visserligen var det ganska varmt, men hon brukar inte vara så känslig för det.
Så jag gjorde det lätt för henne genom att repetera lite grunder och då gick det mycket bättre.8:an som från början var vår svaga punkt, men som sedan blev "paradnumret" har nu börjat svaja igen. Så det blir mer träning på den. Ja, mer träning på allt. Med henne nöjer jag mig inte med att saker ska vara ok, de ska vara perfekta som jag vill ha det, därför har hon lite högre krav på sig, för hon är en sån typ av hund som kan klara att prestera på topp och då är det det vi strävar efter.
 
Lucy har också fått träna apportering på hög nivå. Hon ska klara apportera allt i handen på mig och än så länge har jag inte hittat något som hon inte apporterar. Idag tränade vi på att hon ska apportera ett kontokort och en 1-krona från golvet. Det är svåra saker och det var första gången vi provade med det, men det löste hon på en gång. Lätt som en plätt! Söta hund!
 
Nu har jag skrivit ner en träningsplan tills på måndag då nästa träningspass blir, för nu blir det paus i träningen några dagar när vi åker till Norrköping.
 
Trevlig helg!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0