Mera mål behövs!

30 graders värme har vi haft idag! Man ska ju inte klaga, men när man vill träna hund så hade det gärna fått vara något svalare.
 
Tränade ikväll och tänkte börja med läxan vi fått på agilityn med Lucy. Det gick inget vidare. Hon var seg som sjutton och orkade inte alls i värmen. Förståeligt, men eftersom vi inte har någon agilitybana hemma så hade det varit bra om träningen hade fungerat när vi väl har tillfälle att träna.
 
På lydnaden gick det bättre då det hade hunnit bli lite svalare. Men det känns inte som vi kommer någonstans i träningen. Det blir mest repetitioner och inte så mycket nyinlärning. Får bli skärpning med träningsplaneringen där! Problemet är väl att jag inte har något direkt mål just nu och då sjunker motivationen hos mig. Får se till att fixa det tills nästa pass.
 
Dixie fortsätter glänsa och jag är jätte sugen på att tävla med henne nu. Jag hade ju tittat ut en tävling om några veckor, men den tävlingen är borttagen nu så det blev inget med det. Då får vi vänta ända till oktober för att hitta någon bra tävling i närheten och det känns alldeles för långt bort. Så min motivation sjönk även med henne idag. Jag orkar inte tjata dessa momenten så länge. Vill bara ha det över nu så vi kan komma vidare.
 
Efter träningen åkte jag och gosade lite med mosters bichonvalpar som hunnit bli 6 vecor. Otroligt söta!
 
Innan idag var jag med Selma hos veterinären. Hon har inte blivit av med sina rinniga ögon och kliande öron. Smådjurskliniken i Landskrona tillhör inte mina favoriter, men mamma hade bokat tid där. De har en tendens att överdriva allt. Nu ville de göra en hel utredning med prover och odlingar och se om det kunde vara hormonsjukdom eller allergi. Sist vi var där fick vi bara lite svampmedel som inte hjälpte och denna gången hade vi kanske hoppats på en liten antibiotikakur, men det kan man bara inte få hur som helst så vi fick genomgå alla prover och Selma fick vara kvar där några timmar för att senare bli hämtad och då hade de konstaterat att hon hade ögoninflammation och öroninflammation och behövde antibiotika. Den diagnosen hade jag också kunnat ställa, men nu var det bara att le och betala 5000 kr för en onödig utredning. Nästa gång blir det min veterinär, det är värt att köra de extra milen.
 
Imorgon ska vi träffa Bruno. Han och hans husse ska få en liten lektion i utställning :)
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Berith Abrahamsson

Hej!
Kom just att tänka på.......min spanska vattenhund som jag hade tidigare hade ögon o öroninflammationer jämt och ständigt till jag fick tips om ett kosttillskott som heter IMMUN när jag började ge detta till henne så försvann alla inflammationer och kom inte tillbaka....tänkte att det kanske är värt att pröva, inte kul när man blir utsatt för onödiga utredningar hos veterinären........
MVH
Berith

2012-08-21 @ 16:17:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0