Mycket bra, lite dåligt

Mycket bra:
 
Det som var mycket bra ikväll var att jag fick till ett otroligt bra träningspass med hundarna, särskilt med Dixie. Hon gick galant på träningen, bästa känslan på länge!
Det som också var mycket bra var att jag höll mig till min träningsplanering och hann med allt och fick framgång i allt som vi tränade.
Efter ca 45 minuters mycket bra uppvärmning och med tränade rallylydnadsövningar så gick vi en bana. På banvandringen så kändes banan mycket svår. Kändes som en frustrationsbana med många upprepade moment och mycket tempoväxlingar med svåra skyltar, inte det bästa Dixie vet.
Men banan gick klockrent, Dixie gjorde sin bästa prestation och låg på perfekt nivå genom hela banan. Det kändes mycket bra. Jag är mycket nöjd med henne ikväll!
Det var dessutom mycket störning ikväll, jätte många nya hundar och trångt om plats, men Dixie hade bara fokus på mig och kunde jobba lös. (Hon skulle kunna få för sig att de nya hundarna inte var välkomna och springa och tala om det för dem, men det gjorde hon inte)
Guldstjärna till henne ikväll!
 
Myckt bra var också att Lucy var på topp i träningen. Hon gick jätte fint också med fin fokus och naturligtvis kan hon alltid vara lös, trots den nya störningen. Vi tränade faktiskt fritt följ mellan alla andra ekipage och det gick jätte bra. Sen blev det mest lugna övningar för henne med tanke på såret i tassen. Platsliggning med hakan i backen, stå kvar övningar, och snabbt ligg från sitt bland annat.
 
 
Lite dåligt:
 
Det som var lite dåligt ikväll var att Lucy faktiskt började halta på tassen, attans också! Vi som tog det så himla lugnt, till och med promenaderna är ju mer ansträngande. Hon har gått och rört sig helt normalt fram tills nu sent ikväll när hon gick ett tag på tre ben och hoppade fram. Jag har bytt bandage och tejpat om, så jag hoppas hoppas hoppas att det läker snabbt och att hältan försvinner.
Det skulle vara så typiskt just nu när vi har planerat så mycket. Jag tänkte boka hotell i Oslo ikväll, men jag vågar inte göra det nu. Det går nämligen inte att ställa ut en halt hund. Det är bara hoppas att dagarna går långsamt och läkningen fort så det hinner bli bra till söndag.
 
Lite dåligt är det ju också att det inte blir någon agility för oss imorgon. Men jag ska ändå åka dit. Tror jag kan få låna en hund och öva med :)
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Marie Lidblad

När Amande skadade sin tramdyna i våras köpte jag ett paket med tass-skydd. Ser ut som små ballonger och det fungerade utmärkt på promenaderna! Drog denna lilla ballong utanpå tassembalaget. PawZ heter förpackningen!

2012-08-14 @ 19:38:10
URL: http://www.batterikullens.se
Postat av: Emelie Tuvesson

Så härligt när det känns så bra i träningen! Ni är grymma! Hoppas Lucys tass snabbt blir bra. Ser fram emot vår träning på torsdag! Kram Emelie

2012-08-14 @ 20:01:45
URL: http://tolvtassar.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0