Missförstånd

Idag startade jag upp en ny kurs. Det är en fortsättningskurs med 7 härliga deltagare och deras hundar. Det ska bli riktigt kul att köra en fortsättningskurs nu då det även blir lite variation för mig. Det blir annars väldigt mycket grund- och valpkurser och då är det alltid samma sak som behöver tränas även om man kan variera övningarna.
Jag ser fram emot att följa deras utveckling de kommande veckorna.

Idag introducerade jag en ny övning i hur man lär hunden att inte springa fram till andra människor om den är lös. Jag har aldrig kört den på kurs förut, men det blev succé! Och man behöver inte använda ett endaste litet nej eller korrigera! Det är så fantastiskt så mycket längre man kan komma utan att använda korrigering i sin träning.

Idag blev det faktiskt för första gången någonsin ett missförstånd mellan mig och Daniel angående hundarna.
När jag åkte till kursen vid tre så lämnade jag hundarna och jag trodde att Daniel skulle komma vid halv fyra. Men det hade han visst inte alls sagt, så vi kom samtidigt hem vid halv sju. Då var hundarna själva i mörkret.
Men de verkade inte farit illa av det.
I vanliga fall så klarar de vara hemma några timmar varje dag, men de brukar endast vara själva på förmiddagarna mellan 9-12 då jag är på jobbet. resten av dagen är de med mig eller Daniel. Detta har blivit en rutin för dem så efter morgonpromenaden går de in och lägger sig i sina korgar och när jag kommer hem ligger dem i hallen och Dixie är så bekväm med denna sovstund så hon bryr sig inte ens om att resa sig när jag kommer. Hon ligger och viftar på svansen och sen lägger hon sig på rygg så jag kan klia hennes mage och så somnar hon om.

De fick varsitt långt roligt träningspass i kväll eftersom jag fick dåligt samvete att de varit ensamma två gånger idag.

Det blev både nosaktivering, rally, apportering och tricks.
Lucy är så duktig på att städa upp sina leksaker och lägga dem i papperskorgen. Och Dixie gör stora framsteg i rallyn. Nu känns det som det snart sitter precis där det ska. Vi fortsätter träna på alla de tips vi fick i söndags på kursen. Det är betydligt bättre nu med vår bakdelskontroll och snurr under gång. Fronten börjar falla på plats utan skall, men det ska nötas lite till.

Imorgon är det fredag igen. Veckan går så fort så man knappt hinner med.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0