Norrköping

Vi har varit i Norrköping sedan i tisdags, därför har jag inte haft tid att uppdatera här. 
Det har som vanligt varit aktiva dagar med många trevliga sällskap och besök hos olika familj och vänner till Daniel.
 
Vi har varit i skärgården med båten och det är hundarnas favorit!
Lucy tyckte det var lite för roligt denna gång, hon var vildare än någonsin och kunde inte sitta still i båten. Man måste hålla i hennes flytväst hela tiden annars kastar hon sig i överbord. Hon ska bada till varje pris!
Men när vi kommit i land på en ö så blev hon nöjd när hon kunde springa och bada hur mycket hon ville.
Fast även det gick lite för långt denna gången.
 
När killarna skulle ut med båten och fiska så hoppade Lucy i efter båten och simmar efter dem och hon vägrar verkligen att komma in till land. Några gånger vände hon in, men ångrade sig igen och fortsatte simma efter båten.
Hon var hopplös och den enda lösningen var att de fick köra in båten till land igen så jag kunde hålla henne medan de körde ut. Lucy skällde då missnöjt hela tiden för att hon inte fick följa med efter. 
 
Istället fick hon hämta lite dummisar ur vattnet som också är hennes bästa syssla :) Hon simmar ut JÄTTE långt efter dem. Dixie har slutat hoppa i efter dummisar om hon ser att Lucy tänker hämta dem. Istället står hon på kanten på land och tar dem ur munnen på Lucy när hon har hämtat dem. 
När vi håller i Lucy så hoppar även Dixie i med sitt jätte plask och hämtar för glatta livet.
 
Just denna gång så hade vi inte tur med vädret. Det var fint när vi kom, men sen började det plötsligt blåsa upp till storm och vi fick världens åskväder över oss. Vi försökte köra ifrån det med båten, men vi hann inte så långt. Vi fick gå i land på en större ö med skog och gömma oss under alla träd. Det var ingen rolig upplevelse när blixtarna slog ner runt om oss och det åskade så att hela ön vibbrerade. Lucy gillar det inte alls, men hon klarade det ändå bra, hon somnade till sist under trädet. Dixie bryr sig inte om det, men håller sig ändå nära oss. 
Efter 1,5 timme styrde vi kosan hemmåt och då var vi alla genomblöta. Då äntligen kunde Lucy somna i båten, hon var helt slut efter alla dagens äventyr :)
 
För övrigt har hundarna skött sig utmärkt. Vart vi än kommer så lägger de sig direkt och kopplar av. De har fått så mycket beröm för sitt goda uppförande överallt. De är väldigt lätta att ha med sig överallt, för de gör inget väsen av sig överhuvudtaget.
 
Jag börjar nu får stor abstinens efter att komma iväg och träna hund. Jag längtar väldigt mycket efter imorgon då det är måndagsträning. Men det blir ingen struktur på vår träning såhär på sommaren, det händer alltid så mycket och på onsdag åker vi till Turkiet och då missar vi träningen nästa måndag. Därför kan jag inte låta bli att längta lite efter hösten när alla rutiner kommer tillbaka och vi får till regelbunden träning. Jag tror att det kan bli en spännande hundhöst med mycket träning och nya kurser. 
Det är föresten inte mycket till sommarväder så för mig kan det gärna bli höst nu på en gång.
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Marie

Men Maja då, det vet du väl att man INTE ska söka skydd under träd när det åskar. Det är = livsfarligt.
Ha det bra i Turkiet.
Marie

2012-07-15 @ 19:31:18
URL: http://www.laspezias.se
Postat av: Maja

Jodå, jag vet det :) men de andra alternativen var ännu värre :)

2012-07-15 @ 23:52:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0