Semester!

Då var det äntligen semester! Ska bli härligt! I helgen åker vi ut till sommarstugan igen med några kompisar och i nästa vecka åker vi vidare till Norrköping. Vi hoppas på fint väder så vi kan åka ut mycket med båten så hundarna kan få mycket bad från klipporna som de älskar :)
 
Idag blir valparna 12 veckor och då är det dags att boka vaccination inför den kommande veckan!
Alla rapporterar att det fortfarande går bra med valparna, men att det börjar förekomma en del bus på flera håll :)
 
Igår var vi och hälsade på hos Timja för att bland annat hjälpa till med lite valptips och gosa massor. Hon är så kelig vår lilla tjej :)
Hon blir så glad när vi kommer så hon vet inte var hon ska ta vägen.
Timja med sin favorit leksak
 
På skogspromenad med matte utanför huset
 
På promenad till lekplatsen med lill-matte. Tova visade hur hon gav Timja mat. Först skulle Timja sitta och sedan vänta tills Tova sa varsågod. Så gulligt när Tova visar vad hon har lärt sin lilla valp :)
 
Timja fick glädjerace igen och sprang som en tok...
 
Bus med matte
 
Vilar mellan varven :)
 
Här hemma har jag tränat på med Lucy och det är MYCKET bättre nu när hon ser kaniner. Hon blir inte blockerad, hon klarar lyssna fast det är svår störning för henne, hon tar frivilligt kontakt med mig flera gånger på vägen till de västa kaninställena och drar inte i kopplet efter dem och kan gå förbi och kan även fokusera på övningar fast kaninerna hoppar 20 meter bort. Hittills är jag mycket nöjd och glad att det blev resultat nästan med en gång när jag satt igång med min träning. Vi ska träna vidare, men jag känner att det är på rätt väg till att promenaderna kan fungera även såhär års när det finns vilt överallt.
 
Jag har även smidit planer inför hösten:
 
För Lucys del kommer vi börja på en tävlingsinriktad agilitykurs i augusti. Hon är så himla duktig på det så det känns som att vi ska prova steget mot tävling nu.
Sen har jag planerat in lite utställningar och nu hoppas jag bara att pälsen på benen och på hakan kan växa ut lite fortare. Jag klippte det väldigt kort under valptiden, och trodde nog det skulle hinna växa ut fortare än vad det har gjort. Terapihundsskolan hade ingen planerat utbildning i steg 2 i höst, så vi får vänta till våren och gå färdigt utbildningen då. Tills dess har vi mycket som ska läras in, så det gör mig inte så mycket.
 
För Dixies del ska det också bli lite utställning, har inte riktigt bestämt vilka bara. Sen ska jag hitta en tävling i rallylydnad så vi förhoppningsvis kan bli klara med fortsättningsklassen och få vår andra titel där.
Därefter kommer det tränas inför avancerad klassen och så är jag lite sugen på tävlingslydnaden igen. Vi får se vad det blir. Roligt ska vi ha :)
 
Och för Timjas del så blir det valpkurs i augusti som Mia, Anders och Tova kommer gå för mig, så jag kan hjälpa till så mycket som möjligt. Och när de har gått klart den kursen så börjar nästa :)
Jag ska även leta upp lite inofficiella utställningar som vi kan träna lite på. Även fast lilla Tova bara är 4 år så är hon väldigt tävlingsinriktad och vill gärna vinna medaljer och rosetter så det får vi försöka fixa :)
 
 
Om det är någon som är intresserad av en Barbetvalp (hane) så finns det tre otingade valpar hos Tina Tombrock i Grillby
Läs mer här:
http://www.nemivitani.com/default.html

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0