Sol, bad och valpning

Det har varit en väldigt händelserik helg med många härliga stunder. Vi har varit i sommarstugan med våra vänner.
 
I lördags var det mulet väder, fast ändå varmt. Daniel och hundarna svalkar sig i Hovs Hallar. Själv håller jag mig på torra land.
 
Söndagen bjöd på kalasväder och vi åkte ut med båten till Hallands Väderö där det blev sol och bad från klippona. Där är så himla fint!
 
Daniel är badpojken nummer 1 som ständigt övar på sina volter. Han och hundarna har det stora vattenintresset gemensamt
 
Sen blev det grillning på kvällen och jag får en puss av Lucy
 
Sent på söndagskvällen blev jag inringd för att assistera vid Bichonen Blancas valpning. Blanca är min moster hund och jag hade lovat att hjälpa till. Hon var helt enormt tjock lilla Blanca!
Varje valpning är unik och man vet aldrig hur det kommer att gå. Jag har blivit ännu en erfarenhet rikare genom att jag fick vara med om denna valpning som inte var så smärtfri som det har varit för mina tikar. Blanca hade ett väldigt långt öppningstadie som drog ut på tiden. Men kl 02.45 i natt kom den första valpen, men som föddes utan hinna.
 
Blanca fick jobba hårt för att få ut varje valp. Totalt födde hon 6 valpar. Den tredje valpen som kom ut var död och inte fullt utvecklad. Den hade inget skellett i kroppen, och inga bakben och var spräckt i magen.
De övriga fem mådde ganska bra förrutom en som jag tyckte var lite konstig och som vi inte fick att dia.
 
Blanca fortsatte krysta och flåsa, men ingen mer valp ville komma ut. Vi hade tydligt känt att det fanns något kvar i magen och hennes beteende visade också på det. Efter 2,5 timmar när klockan var 08.30 på morgonen så ringde vi till veterinären och fick komma in på en gång.
 
Det blev röntgen och ultraljud där man kunde se en stor klump.Det blev ett akut kejsarsnitt som följd.
Blanca var mycket trött efter en jobbig valpning och narkos. Klumpen som syntes på röntgen visade sig vara alla moderkakor som hade fastnat och byggts på av varandra. Ingen moderkaka hade kommit ut efter valparna, så alla hade fastnat. Tur att vi åkte in, för annars hade det blivit en livmoderinflammation av det hela.
Under tiden Blanca opererades så satt vi med valparna som var så snälla och sov i en hög. Men då såg jag att den lilla tiken som vi inte fått att dia var väldigt konstig. Hon öppnade munnen hela tiden och verkade inte kunna andas med nosen, hennes ena framtass var också i en konstig onormal vinkel och sedan började hennes age svullna upp och blev spänd som en ballong. Hon började även bli blå. Vi tog snabbt beslutet att ta bort henne, då hon inte var som hon skulle. Det visade sig att hon fått akut tarmvred och skulle bara ha överlevt någon enstaka timme till. Ja, det kan verkligen hända mycket vid en valpning, men jag är väldigt nöjd att vi gjorde allt vi kunde och det känns ändå väldigt bra att fyra valpar överlevde. Det blev 2 tikar och 2 hanar. Ingen valpning är den andra lik och det var väldigt intressant att få vara med. Blanca är en jätte duktig mamma och pysslar om sina små mycket väl.
 
Jag har nu varit vaken mer än 36 timmar och är helt slut av natten och dagen. Jag valde att ställa in hundträningen ikväll pga det. Min hjärna fungerar inte som den ska. Jag har aldrig varit så trött som jag känner mig nu. Så godnatt på er!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0