Specialinlägg "Valparna"

I fredags blev Lucys valpar 15 veckor. Här kommer lite bilder  och rapporter från 8 av valparna..
 
Här är Saffe på Öland. Enligt matte är han en toppenhund. Ett riktigt matvrak, älskar att springa snabbt, tycker om alla människor och barn, kelig, älskar att bada och simma och han är mycket lättlärd.
 
Här är Kellox i Skellefteå. En jätte go och snäll hund. Social mot både människor och hundar, lättlärd, mycket trygg i nya miljöer, okomplicerad, men gillar att pyssla i trädgården på sitt eget vis :)
Kellox och matte
 
Här har vi Balder i Motala. Mycket glad och social, gillar leksaker och skor. Går på valpkurs och är mycket duktig och lättlärd. Han gillar att åka rutchkana. Har lärt sig simma och badar gärna både i havet och i poolen.
Balder gillar även att åka med i familjen båt :)
 
Här är José i Växjö. Kanske den busigaste av dem alla fortfarande? Precis som när vi hade honom hemma :)
Han är för det mesta en mycket härlig och framåt valp, men har ett läga då han kliver i monsterdräkten och blir alldeles vild och galen då han hittar på massor av bus.
José är ingen dum hund. Han har kommit på hur han själv kan sätta hammocken i gungning genom att springa fram och tillbaka i den. José är redan anmäld till Växjö utställningen i november och för övrigt tränas han i miljöträning, lydnad och på teatern där han kommer jobba senare :)
 
Här har vi vår lilla Timja. Timja är en mycket omtyckt hund av alla hon möter. Kan också bli vild och galen och springa som en tok, men kan också vara mycket tillgiven och kelig. Nu har jag inte träffat henne på ett tag, men nästa måndag ska vi träffas och träna och snart börjar henne riktiga valpkurs. Hon har tränats på att vara ensam hemma och det klarade hon jätte bra. Inget skäll eller tuggande, antagligen sov hon på hallmattan hela tiden. Jag har tittat ut några utställningar till henne i september som vi ska öva til.
Här ligger Helmuth i Danmark. Han är en härlig valp som älskar att leka med sin familjekompis Vilma. De har blivit bästa vänner. Helmuth är glad för apportering och tränas mycket.
Helmuth dricker ur vattenspridaren
 
Sen har vi Alma också i Danmark. Alma har redan gått färdigt sin första valpkurs och genomgått ett slutprov. Där blev hon 1:a av alla valpar trots att hon var den yngsta. På bilden sitter en stolt matte och en härlig gosig Alma.
Alma är mycket duktig valp och nästa vecka börjar hon nästa kurs. Hon kommer säkert bli en stjärna när hon blir stor!
Almas fina sovställning :)
 
Sista valp är Juni i Luleå. Hon utvecklas med stormsteg. Ett riktigt matvrak är hon. Hon är ganska lugn och en trygg valp som är totalt orädd för allt nytt. Hon gillar att leka med sina "systrar" och gillar aktivitet såsom godissök i skogen. Hon är mycket följsam och kommer som ett skott på inkallning. Juni ska börja på valpkurs nu och sedan blir det tävlingslydnad i höst.
Här är Juni med sina systrar Tindra och Molly! Solsängen är Junis favoritplats.
 
Jag har inte någon ny bild på Leo och Balzac, men jag har fått samtal och mejl från ägarna som berättar allt allt går jätte bra och att de är mycket nöjda med sina valpar.
 
Jag är jätte stolt över dessa fina valpar och så glad att alla är nöjda med sina nya familjemedlemmar.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Kul att se bilder på alla kullsyskon. Vill även säga tack till dig Maja för jätte bra socialicerade valpar.
Hälsningar Gunilla och Juni m fam .

2012-07-29 @ 18:09:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0