Kommendering på film

Då var det äntligen fredag!
Det har varit fullt upp hela veckan och såklart mycket hundträning.
 
Jag och Dixie började på rallylydnadskurs för avancerad klass igår. Tyvärr kan vi bara gå hälften av gångerna då det krockar med Lucys agilitykurs varannan gång, men det är bättre än inget. Det är bra att träna på nya platser och med många nya hundar som störning. Dixie skötte sig utmärkt och höll 100% fokus på mig från att kursen började tills den slutade och att där var andra hundar såg hon inte. Det är bra att  Dixie får känna att det bara är hon som är i fokus och att vi gör något tillsammans utan att Lucy är med.
 
Det var storm igår, det haglade och snöade och åskade och blåste så alla fina höstlöv försvann.
Jag måste nog byta till vinterdäck på bilen...
 
Stormvindarna höll i sig idag också och det är verkligen svinkallt ute, men vi körde på med vår fredagsträning med Emelie som vanligt. Man måste ju träna i alla väder :)
Denna gång hade vi kamera med och filmade varandra under kommendering. Och jag tänkte faktiskt dela med mig av hur vår träning såg ut idag.
 
Vi filmade alla moment utom platsliggning och tandvisning. (platsliggning tränade vi när Emelies kelpie Lycka sprang omkring med sin leksak i stora varv, samt när de tränade apportering och Lucy låg kvar trots störningen :))
 
Det gick inte jätte dåligt men inte jätte bra för oss. Men jag måste påminna mig om att vi faktiskt bara tränat tävlingslydnad i knappt 1 månad, så vi hinner nog få dit detaljerna :)
Lucy har inte världens snabbaste reaktionsförmåga, men det är sån hon är. Söt är hon alltid :)
 
Såhär såg det i alla fall ut idag i stormen när jag och Lucy genomför momenten i lydnadsklass 1:
 
 1. Moment Linförighet
Kommentarer: Det kändes lite ofokuserat, men vi lyckades ändå hålla ihop det. Halterna är sega och ska förbättras, men det är otroligt stor skillnad på uthålligheten jämfört med för några veckor sedan. Då kunde vi inte ens komma 2 meter fram förrän hon tappade fokus. Så helt ok för att vara Lucy :)
 
 2. Moment Läggande under gång
Kommentarer: Glider ut lite i fritt följ,  det ska tränas mer. Och läggande som är vår svagaste punkt ska fortsätta nötas så det blir snabbare. i frontposition går det bättre, så vi ska bara få in farten vid sidan också. (Dutt på handen som hon gör i slutet brukar hon inte göra, men det får vi observera framöver)
 
 
 3. Moment Inkallning
Kommentarer: Är ganska nöjd med inkallningen. Men nästa träning ska jag träna på att ingången med sättandet ska bli lite snabbare.
 
4. Moment Ställande under gång
Kommentarer: Detta var ett av de sämre ställande vi gjort. Hon kan mycket bättre! (Nu var hon ur position i ff, tar för många steg och flyttar sig när jag går tillbaka) Inte mycket som blev rätt, men det är ändå bra att se var det kan brista. Det gör bara att nya träningsplaner läggs upp och genomförs och då kan det bara bli bättre :)
 
5. Moment apportering
 Kommentarer: Är helt nöjd med detta! :)
 
 
 6. Moment hopp över hinder
Kommentarer: Är rätt nöjd med detta också. Det gick en rolig människa bakom oss som Lucy var tvungen att snegla mot lite i början, nyfiken som hon är :)
 
 
Jag granskar filmerna med kritiska ögon och tills nästa gång skrivs det en träningsplan på hur detaljerna ska förbättras.
 
Vi hann bli lite rädda idag på träningen också. Brukshundsklubben är inhägnad med ett ganska högt staket. Trots det så ser vi plötsligt en jätte stor schäfer kasta sig över staketet utifrån och in på plan och rusade mot våra hundar. Den hade munkorg på sig, men det kan man ju bara tolka som att den inte var särskilt pålitlig. Tur att Lucy och Lycka är så pass snälla och bara viftar på svansarna och visar hur snälla de är.
Det kunde ju ha gått illa.
Hundägaren själv kom ju inte över staketet, istället kallade hon förgäves och klickade hejvilt med sin klicker för att hunden skulle komma. (1. Man ska inte träna med klicker om man inte vet hur klickerträning fungerar 2. Man ska inte gå med sin hund okopplad när man inte har koll på den)
Tanten bad om ursäkt till oss sen, med motiveringen att vi aldrig behövde känna oss rädda om vi skulle möta dem igen för hunden har alltid munkorg. (Ja, oj vad säkra vi känner oss)
 
I helgen ska jag försöka hinna bada hundarna inför nästa helg då det är utställning för båda
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Emelie Tuvesson

Det var roligt och nyttigt att filma/bli filmad! Nästa gång ska det se ännu bättre ut, sen bättre och bättre för varje gång! Nu tränar vi stenhårt! ;)

2012-10-26 @ 17:18:59
URL: http://tolvtassar.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0