Höst

Idag kändes det som om hösten kom på riktigt. Det har blåst, regnat, och varit kallt.
Men det gör inte mig något, jag gillar hösten. Jag har för första gången cyklat med båda hundarna samtidigt en lång runda. Jätte mysigt i höstvädret :) Och det gick bra, de skötte sig fint båda två.
 
Det andra som jag älskar med höst är att jag får så otrolig lust att pyssla. Samma sak varje år. Så igår och idag har jag pysslat i min hörna och det produceras en hel del. Bilder kommer nog en annan dag på vad jag gör :)
Idag sydde jag en leksak av kaninskinnet och den användes flitigt på träningen idag.
 
Jag brukar ju ha mina valpkurser på onsdagar, men idag var hundtandläkaren Kurt där och höll sin föreläsning. Då passade jag på att träna lite agility och lydnad med Lucy.
Jag ser framsteg i agilityn varje gång. Idag var det med stort självförtroende hon tog vippen i en bankombination och fick till några riktigt bra kontaktfält. Jag använde min kaninleksak som belöning och kriteriet för Lucy var att hon skulle ta vippen i fart och stå kvar på kontaktfältet även när jag kastade hennes leksak iväg från henne och på "frikommando" dra iväg. Det gick jätte bra och det känns som vi är på rätt väg.
 
I lydnaden var hon också på humör och skötte sig jätte bra. Men jag tränade inte så länge, tänkte att jag skulle sluta när det gick som bäst.
 
Timja var ju också med och när hennes matte satt på föreläsningen passade jag på att låna Timja för att träna lite med henne. Hon är riktigt rolig att träna och jobbar hur bra som helst med mig.
Men samtidigt är hon i sin spökålder och får för sig att saker är konstiga så det får man jobba lite med också.
 
Sen har vi det ju så bra så att Kurt (tandläkaren) tittar på alla valparnas tänder och ger sin bedömning. Det skulle bli väldigt intressant vad han sa om Timjas tänder, men hon fick mycket bra omdöme. Perfekt bett, full tandad och inga beläggningar. Så det kan vi vara nöjda med :)
 
Imorgon ska jag åka till Malmö med Lucy och besöka en hundkiropraktor. Jag tycker nämligen ibland inte att hon rör sig riktigt rent, så det ska bli väldigt spännande att se hur det går till och om de kommer hitta något :)
 
Dixie fick en tråkig dag idag. Hon fick inte följa med på träningen, utan fick vara hos mina föräldrar. Hon går och lägger sig surt när jag lämnar henne och när jag hämtar henne är hon väldigt upprörd för att jag och Lucy varit borta utan henne och den som hon tar ut all sin vrede på är stackars Lucy som inte fattar någonting om varför hennes älskade Dixie blir arg på henne när hon själv är så glad att återse sin bästis. Det lugnar sig ganska snabbt och det gäller att jag ägnar Dixie mycket uppmärksamhet. Hon gillar verkligen inte vetskapen om att jag och Lucy är på träning själva. Men det får hon stå ut med ibland :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0