Hundkiropraktor

Idag har vi varit hos hundkiropraktorn med Lucy. Jag är så himla nöjd att jag tog tag i att gå dit.
Jag kände direkt att jag kommit till en mycket kompetent människa och det har jag letat länge efter.
 
Jag har länge vetat om att Lucy varit spänd i skuldrorna och hon har inte rört sig "rent". Dessutom går hon ofta med låg hållning och passgångar ibland. Hon är även långsam i reaktioner på sitt och ligg. Det är mycket små detaljer och många hade säkert inte reagerat eller ens lagt märke till det. Men man känner ju sin hund :)
Jag har kollat upp det hos veterinär vid flera tillfällen, men dem tycker allt är bra. (De har ingen kunskap om dessa typer av problem)
 
Därför var det så skönt att komma till någon som genast förstod vad jag sa och hon bekräftade genast det jag själv sett. Jag har masserat och stretchat själv, men "problemen" har kommit tillbaka hela tiden så jag kände att detta inte var något jag själv kunde få rätt på.
 
Hon gick igenom hela Lucy och knäckte rätt det som låg fel. Bland annat så rättade hon till något vid svansen så direkt efter fick Lucy en helt annan svanshållning, helt otroligt!  Det är en ganska tuff behandling och det lät ordentligt när det knakade till, men Lucy var så himla duktig, hon bara stod så snällt.
Kiropraktorn var övertygad om att det hänt något när Lucy var valp som orsakat detta. Ja, det kan ju vara vad som helst, vild lek med Dixie till exempel?
 
Men nu hoppas jag att det ska bli bättre. Vi ska dit om en vecka igen så att kolla att det inte gått tillbaka. Sen ska vi bygga muskler på de ställen som hon inte har belastat på en vibrationsplatta, t ex nacken där hon nästan inte har några muskler på sin vänstra sida. Nu har jag sån tur att vi har en sån platta på jobbet, så jag kan göra behandlingen själv.
 
Äntligen kanske det kan bli ordning på dessa små men mycket viktiga detaljerna också. Vi kunde annars göra som vanligt och träna som vanligt, men halsband fick absolut inte användas i annats fall än vid träning. Jag delar ju redan denna meningen så vi kan alltså fortsätta som vanligt :)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0