Ny titel till min stjärna!

Idag var det alltså dag för mig och Dixie att tävla rallylydnad igen.
Vi hoppades ju på att ta det sista kvalificerade resultatet  idag så vi kunde bli uppflyttade.
 
Tävlingen var i Trelleborg och när vi kom dit så sken solen och allt kändes bra. Det var perfekt plan, perfekt bana, det gick perfekt på uppvärmningen, ja allt kändes perfekt!
 
Jag ska vara så himla glad att jag har en hund som älskar detta med tävling. Dixie vet precis vad som gäller när hon ser miljön och hon har bara fokus på mig hela tiden och är redo att starta. Även om vi var där flera timmar i förväg så sitter hon och fokuserar på mig hela den tiden. Så himla söt!
Så hon gör oftast bättre ifrån sig på tävling än på träning och hur ofta har man en hund som fungerar så?
 
Hon var fantastisk idag! Gjorde allt som jag sa och lite till, så hade vi fått bedömning utifrån hur hon skötte sig så hade det blivit riktigt bra. Nu var det ju så att även jag går med på banan och där lyckades jag dra på oss några onödiga poängavdrag. 2 poängs avdrag fick vi för att vi var för långt ifrån skylten vid två tillfällen. Jag tyckte att jag var nära, men så kan det vara. Sen kom den stora missen vid hopphindret där jag förbereder och skickar Dixie alldeles för sent så hon hinner inte ens uppfatta att där finns något hopphinder för hon har full fokus på mig, så hon brakar rakt in i hindret. Och där blev det -5 för det misstaget. Åh så sur jag var på mig själv för den missen.
 
Men det blev ändå 93 poäng och Dixie fick sin nya titel RLD F och nu är vi uppflyttade till avancerad klass. Vi ska börja träna in den klassens skyltar imorgon, men det dröjer nog ett tag innan vi tävlar för vi måste få bättre högerhandling.
 
Såhär såg det i alla fall ut på tävlingen idag: 
 
 
Vi är klara för start
 
Dixie med fina rosetter
 
Efteråt blev det bad för hundarna, brukshundsklubben låg precis vid havet och är nästan en av Sveriges sydligaste punkter
 
 
Blev även bus :)
 
Lucy blir så lycklig av att bada och sedan komma upp och "torka sig". Hon njuter fullt ut! Hon tyckte väl det var lite tråkigt på tävlingen, massa roliga hundar som hon ville, men inte kunde leka med.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0