Serietävling agility

Ikväll var det serietävling i agility som stod på schemat.
Tanken var att testa lite hur jag och Lucy ligger till och det var inga direkta överraskningar.
 
Vi värmde upp med ett lydnadspass och Lucy gjorde bra ifrån sig. Även Dixie var med och fick köra lydnad, men sen var det nog en ganska tråkig kväll för henne, då hon mest fick vänta i bilen :-/
 
På uppvärmningen precis innan första start i nybörjarklassen så var Lucy verkligen på hugget. Banan var inte svår, men jag kände redan under banvandringen vad som skulle bli våra bekymmer och det var egentligen bara ett och det var att komma på en raksträcka i full fart in i slalom. Det har vi inte tränat så mycket, men det ska vi göra nu :)
För sen satte vi resten av banan, det blev bara lite strul med slalomingången :)
 
Jag skulle egentligen bara vara med i nybörjarklassen, men sen blev jag övertalad att vara med i öppen hoppklass också. Svårare bana, men absolut inte omöjlig.
Men precis när hunden innan oss går in på planen så får såklart Lucy syn på två kaniner som hoppar ute på fältet och hon börjar skrika av upphetsning och slår på sin blockering. En bana tar ca 40-50 sekunder så det är all tid jag har för att försöka få Lucy tillbaka till verkligheten. Det går över förväntan, även om hon inte har glömt vad hon nyss såg. Jag hade kunnat välja att strunta i att köra sista banan, men jag ville ändå ge det en chans.
 
Och det började bra. Hon startade i full fart och mitt byte lyckades så vi fick till slalom och sen flöt det på bra, tills Lucy råkade ta fel tunnelingång och så blev det diskning, men jag ville ändå köra klart. Och allt gick bra ända tills jag visade mot fel hinder och sen när det bara var ca tre hinder kvar och  vi skulle ta hopphindret som pekade rakt ut mot fältet så kunde inte Lucy hålla sig från att sticka iväg och springa längs staketet i hopp om att hitta sin egen bästa belöning.Tack och lov för att planen är inhängnad!
Så vi klarade det nästan, men jag är ändå nöjd att hon kunde jobba så fint största delen av banan trots att jag vet hur tokig och blockerad hon brukar bli på kaninerna.
Nu får jag lägga ner lite mer träning på antijaktträning på planerna där för hon lär inte ha glömt det tills nästa gång.
 
Undrar varför bara jag har Barbeter med massa jaktinstinkt? Alla andra Barbeter jag träffat verkar inte alls bry sig om vilt, men mina är galna, eller Lucy i alla fall. Dixie har blivit bättre.
 
Roligt var det i alla fall ikväll och nu är jag väldigt laddad på mer träning på det som inte gick bra. Har redan ritat upp alla situationer som vi behöver träna på. Förrutom just att hon stack iväg ikväll så är Lucy jätte roligt att köra med, det är bara jag som ska hänga med :)
 
I nybörjarklassen kom vi på 3:e plats och Lucy fick rosett <3
 

Min fina tjej!
 
Nu ska jag hänga upp alla blöta kläder, för tur med vädret hade vi inte ikväll..
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0