Skitdag

Idag började inte dagen bra.
På morgonpromenaden var Lucy sådär jobbig som hon bara är ibland. Hon skulle dra och leta efter kaniner och jaga fåglar och göra allt som hon inte ska. Jag var ganska irriterad på henne efter att vi gått en bra stund och hon inte kunde släppa allt hon höll på med.
Tillsist så slog jag mig reflexmässigt på låret för att typ få uppmärksamhet eller vad jag nu tänkte mig mitt i min irritation. Det var inte särsklt genomtänkt och vad som var ännu mindre genomtänkt var att jag hade en bajsbåse i just den handen som jag slog mot låret full av resterna från gårdagens färska lammlever som hundarna smaskat i sig när vi tränade och som idag resulterade i en lösare koncistens än vanligt.
Denna fyllda bajspåse fullständigt sprängdes och löst bajs flög ut åt alla håll. Bajs på byxorna, bajs på händerna, bajs på kopplet, ja bajs överallt.
Just i det ögonblicket vill man ju bara sjunka genom jorden. Fruktansvärt irriterad på mig själv och hela situationen och det var så fruktansvärt äckligt. Och så var det förståss ganska långt hem. Jag fick torka av det värsta på gräset och samla ihop resterna i en ny bajspåse och sedan gick vi raka vägen hem. Då minsann gick även Lucy som en liten ängel.
Jag hade faktiskt sådan tur att ingen hund fick något på sig....
 
Verkligen ingen bra start på dagen...
 
 
Sen till en annan fundering om utställning... Är det någon som kan svara på ifall en hund (som i mitt fall Dixie) som är internationell champion C.I.E kan erövra fler CACIB på utställningar?
Igår fick jag en ny bekräftelse från FCI där de bekräftade ett CACIB från Stockholms Hundmässa 2011 på Dixie och då var hennes internationella championat redan registrerad och godkänt och vi har fått diplom från FCI och allting.
Jag har för mig att när SKK skickar in resultaten från utställningar så ska inte FCI bekräfta CACIB om hunden i fråga redan är C.I.E utan då ska CACIB gå till den hund som fick R-CACIB (som i detta fall var Lucy)
Detta är ju väldigt viktigt och jag hittar ingen som kan ge ett säkert svar. Har mejlat till SKK, men de visste inte heller och de skulle skicka frågan vidare till FCI.
 
Riktigt illa om det skulle vara så att de kan erövra fler CACIB även fast de är internationella champions, i så fall har jag ställt till det för mig själv genom att konkurrera mina hundar mot varandra. Jag hade nämligen räknat med att det CACIB:et skulle gå till Lucy automatiskt. Det är även viktigt för kommande utställning i Danmark där jag anmält båda. Jag vill ju inte att mina hundar ska konkurrera med varandra. Är det någon som vet?
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0