Dyr dag

Hela eftermiddagen har ägnats åt hundträning tillsammans med Emelie på Helsingborgs BK.
Emelie hade återigen byggt en rallybanan till mig och Dixie och denna gången var det en riktig mördarbana.
Väldigt mycket svåra kombinationer och jag trodde aldrig vi skulle reda ut det.
Dixie fick inte den uppvärmningen hon behövde för att gå en hel bana (hon behöver minst 1 timme, för att hon ska kunna gå samlat). Nu var hon speedad och hade bråttom och det kom en hel del iverskall.
Men trots det tyckte jag ändå vi fick ihop det ganska bra. Lite små grejer som vi behöver pilla vidare på och det ska vi såklart göra.
 
Sen fick vi även hjälp med kommendering av Emelie till mig och Lucy i lydnadsklass 1.
Det var extremt stor störning för Lucy just då. Det sprang lösa hundar runt om planen och lekte och vissa stunder fastnade hon med blicken på dem. Men med tanke på störningen så fixade hon ändå det ganska bra.
Men det finns mycket kvar att träna på innan det blir perfekt. Men om man pillar för mycket med Lucys moment så lessnar hon, så ibland får man nöja sig med utförande som bara är "okej" :)
 
Det blev helt enkelt en mycket bra eftermiddag :)
 
Sen har jag hunnit att spendera massor med pengar idag. Jag har köpt en månads matranson till hundarna, 1 kg hundgodis, nya Tic Clip fästingbrickor, matat bilen, och anmält till utställning. Phu! Bästa jag inte kollar på kontot idag.
 
Det blev ändrade planer med Hässleholmsutställningen. Jag tänkte ställa Timja och Lucy då, men kom på att det bara är en nationell utställning och Lucy behöver sitt sista CACIB och det kan hon inte få där, så nu blev det Timja och Dixie istället. Lucy ska ställas i Tvååker istället.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0