Agilityn igång

Vi förgyller de gråa blöta dagarna med hundträning. Så mycket annat kul händer det inte här just nu.
Jag längtar så mycket efter våren, solen, ljuset och såklart lite mer värme.
Även om vi har plusgrader just nu så är det ändå grått och regnigt och så blött överallt. Riktigt trist.
 
I måndags tog jag med Timja och Dixie på lydnadsträning. Timja är jätte duktig och har full fokus på mig när vi tränar och hon tycker det är jätte roligt med allt vi gör. Men hon orkar inte lika länge som Dixie och Lucy, men hon orkar ändå mycket längre än vad de gjorde i samma ålder.
 
Jag och Dixie har börjat med lite nya övningar. T ex att runda en pinne. Det tog en minut sedan kunde hon det och jag kunde skicka henne från ganska långt avstånd. Det är svårt att hitta utmaningar till Dixie, för hon lär sig allt så fort.
 
Igår drog vårterminens agilitykurs igång. Nu är jag och Lucy uppe i nästa steg på tävlingskursen, basic handling 2 :)
Roligt att få komma igång igen, vi har nämligen inte tränat någon agility alls sedan kursavslutningen i början av december. Jag var väl lite ringrostig, men jag tyckte Lucy gjorde jätte bra ifrån sig, i alla fall när hon väl jobbade. I pauserna var hon hopplös och pep och skulle gräva lyor till sina valpar som hon tror att hon har. Hon gick in i tunnlarna och la sig flera gånger och bäddade. Tanken var att jag skulle köra lite lydnad med henne i pauserna, men det var bara att lägga ner för hon hade tankarna på helt annat håll. Den där tävlingen som närmar sig känns helt plötligt väldigt avlägsen. Men imorgon ska vi prova Galastop och jag hoppas på mirakel!
 
På agilityn så tränade vi på byten efter slalom och jag tyckte att Lucy gjorde några av sina livs bästa slalom och hon jobbade riktigt bra. Mina byten blev väl inte sådär jätte bra, men det är ju mitt problem :)
 
Såg precis också att Dixie börjat löpa idag. Hon har i alla fall inga problem med varken löp eller skendräktighet, det brukar ens knappt märkas att hon löper.
 
En suddig bild på mina fyra älskade vovvar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0