Jag vill tävla nu!

Varför finns det inga rallytävlingar i avanceradklassen i närheten just nu?
Det känns som Dixie är startklar för nästa klass i rallyn nu, men så länge det inte finns någon tävling så blir träningen tråkig och ganska planlös. Jag måste ha ett mål för att kunna motiveras att träna och det målet ligger väldigt långt bort nu. April, det är ju jätte länge dit.
Igår på träningen satte Dixie alla klurigheter jag utsatte henne för och hon gjorde det perfekt, så det hade varit roligt att prova henne på tävling, men det får helt enkelt vänta som det ser ut just nu :(
 
Lucys nästa tävling är inom räckhåll, så därför blir det mycket fokus på hennes träning just nu.
Detaljträningen ger resultat och igår fick vi till ett riktigt bra pass. Lucy har precis komit på den rätta tektiken i läggandet (fälla alla benen samtidigt som hon vägrat göra innan) så vi kör 50 lägganden om dagen bara för att nöta in det rätta läggandet i muskelminnet. Jag kollade av samtliga moment igår och upptäckte lite små fällor jag lurat in mig själv i. Hopp över hinder tränar vi väldigt sällan eftersom det känns som ett lätt moment. Men det visade sig igår att jag behövde säga "hopp" 2 gånger för att hon skulle hoppa. Så det ska vi ta tag i direkt. Inget svårt problem, men det är nyttigt att kolla av så man upptäcker det som är ringrostigt.
 
Jag har också märkt att jag måste träna mycket mer med Lucy i koppel, vi tränar ju nästan alltid utan koppel. Men när vi ska träna linförighet så blir hon mer ofokuserad än när hon går utan koppel, kanske får hon känslan av att vi går promenad?. Det kan man kanske kalla ett lyxproblem, men eftersom man måste ha koppel på i linförigheten så måste vi träna mer med koppel på. Oj vilket konstaterande jag fick till ;)
 
Det är tur man blir klokare av varje pass :)
 
Mina hundar ger mig så mycket livsglädje, varje dag! Vad skulle jag gjort utan dem?
Vi har så roligt ihop i allt vi gör tillsammans.
 
Ikväll startar jag upp en ny grundkurs! Ska bli roligt med ännu ett nytt gäng. Ikväll är det teori utan hundar och jag kommer babbla på som vanligt, men Britt ser nog till så deltagarna får fika :). Jag hade nog kunnat prata om hund och inlärning i två veckor innan jag fått med allt jag velat.  
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0