Timjas debut

Igår hade vi en mycket trevlig dag på utställningen i Malmö.
Jag, Mia, Amanda och Timja åkte dit på morgonen då det var dags för Timja att göra sin officiella debut i utställningsringen.
 
Vi var (såklart) sist ut i ringen och det var (som vanligt) lång väntan, men det gjorde inget för där var så mycket trevligt folk att prata med.
Michelle och Per från Danmark hade kommit för att titta på oss och med sig hade de såklart Alma.
Alma blev jätte glad över att se sin syster Timja, men Timja var ganska ointresserad :)
 
Timja var så himla duktig hela dagen. Det var första gången hon var på en sån stor tillställning, men hon hade 100% fokus på mig när vi tränade och tog allt med ro. Jag hade med min hundbur till henne och där gick hon in och la sig och somnade, trots att hon inte suttit i bur tidigare.
 
Det skulle egentligen varit tre barbeter med, men Bruno har skadat tassen och kunde inte komma. Kvar var det vi och Eva med sin barbethane Koi.
Alltid trevligt att träffa nya barbeter och deras ägare :)
 
Allra sist var det vår tur och Timja skötte sig utmärkt i ringen och fick Excellent, Ck, Cert och blev BIR. Kritiklappen var den kortaste jag någonsin fått, men allt som nämndes var i alla fall perfekt :)
 
Jag är så stolt över vår lilla tjej! Hon var så himla duktig och jag tror att hon kommer bli en riktig stjärna!
Men kanske var detta sista gången jag fick ställa henne, för nu ska Mia lära sig att visa henne själv :)
Jätte kul tycker jag :) Vi ska ha lite privatlektioner om utställningsvärlden :)
 
Nästa utställning blir i Hässleholm och då ska jag ställa Lucy hade jag tänkt. Kanske blir det så att mor och dotter ska mötas och då tror jag att Timja kan ha stor chans att vinna över sin mor. Vi får se :)
 
Det var verkligen en toppen dag igår och Timja är en sån toppenhund, på alla plan. Hon är snygg, hon är smart, hon är arbetsvillig och mycket lättlärd och lyhörd, hon är kelig och social, orädd och har ett fantastiskt psyke. En riktigt drömhund :) Lucy och Frankie fick verkligen fram 10 underverk :)
 
Här kommer en bild på prinsessan från igår efter utställningen
 Timja 11 månader
 
Och här kommer en liten filmsnutt från utställningsringen:
 
 
 
 
Nu läggs fokus om från utställningsträning till rallylydnadsträning. Det blir hårdträning för Dixie i veckan som kommer, full fart framåt :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0