Följdsjukdom

Det blev nytt besök hos veterinären med Lucy idag. Hon blev mycket bättre efter sin antibiotika förra veckan, men i lördags var hon sämre igen. Hon har inte varit så dålig så vi har behövt åka in akut, men idag ville jag kolla upp henne.
Vi tog nya prover och de visade att infektionen hon hade, hade gett med sig, värdena var som de skulle. Vi tog även nytt ultraljud för att titta på livmodern och den såg fin ut.
Det var alltså inte livmodern som spökade denna gång. Fler prover togs och då visade sig att hennes levervärden var dåliga. Det har alltså kommit som en följdsjukdom av livmoderinflammationen.
 
Så nu har vi ny antibiotika, några mirakelpiller och ett strängt dietfoder att hålla oss till för att få ordning på levern.
 
Det är verkligen mycket som kan hända när en  valp inte kommer ut fort nog om man har lite otur, som vi nu råkar ha. Livmoderinflammationen berodde troligtvis på att den sista valpen, som inte klarade sig, satt fast för länge och det hann att bildas bakterier. Och nu kom detta.
Lucy mår ändå helt okej, hon är konstant hungrig och tar väl hand om sina små.
 
Fortfarande är detta inget som påverkar valparna och det känns skönt. Jag var mest rädd för att livmoderinflammationen inte gett med sig och att det hade behövts en operation. Det hade varit betydligt värre.
 
Det enda som kommer vara jobbigt för Lucy är att hon inte får äta sina vanliga mat. Hon ÄLSKAR sin vanliga mat och blev inte överlycklig av sitt dietfoder precis. Hon ville inte äta upp allt, och gick och la sig bredvid kylskåpet istället där hennes vanliga mat finns. 
 
Valparna har busat med varandra idag, de är så söta så!
 
Imorgon ska de få sin första dos med avmaskningsmedel, det brukar inte vara så populärt....
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Annika

Stackars Lucy 😞 Nu håller vi tummarna att hon kryar på sig snabbt och att hon snart kan återgå till sin "favvo" mat 😃

2014-04-22 @ 22:19:51
Postat av: Jill

Hoppas allt ordnar sig till det bästa. Jobbigt är det iaf när ens djur är sjuka. Stackars Lucy!

2014-04-23 @ 13:38:42
URL: http://abyfjorden.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0