Nya tag

Idag var det dags att ta nya tag på träningen efter helgens flopp för Dixie.
Planen idag var att avbryta henne så fort hon hoppade eller skällde. För att med säkerhet få fram det på träningen så valde jag att inte värma upp henne alls. (Övertaggad hund)
Träningen gav väldigt snabbt resultat. Det krävdes inte många brytningar förrän Dixie var tyst och med 4 tassar i marken. 
Vi tränade även lite omvänt lockande på dessa små hopp som hon gärna vill göra. På de senaste tävlingarna så har Dixie sett ut som en studsboll vid min sida. 
Det är ju roligt att hon är glad och tycker det är kul, men jag vill ändå att hon ska kunna kontrollera sig lite mer. Jag hoppas att detta var rätt väg för oss.
Nu hinner vi inte träna på det så mycket innan lördag, men det kändes bra att budskapet verkade gå fram. 
 
Med Lucy tränade jag mest på 8:ans frestelse. Vi har inte hunnit träna det så mycket och hon blev lite störd på tävlingen sist.
Det gick bra idag och hon skötte sig mycket bra på sin träning idag. 
 
Timja fick lite mer utställningsträning och mer rallyträning med störning. Hon har inte tränat störningar, så det var väldigt nyttig träning för henne idag. Emelie var störning med lille Elvis och sen provade Timja på 8:ans frestels för första gången. 
För att vara hennes första gång så var hon jätteduktig. Hon var ganska intresserad i början, men valde ändå att gå banan med mig. Duktiga tjejen!
 
Timja tränar lite stadga i stå kvar
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0