Vem kunde ana?

Just hemkommen från dagens rallytävling i Burlöv.
Nu ska jag försöka berätta kort om dagen.
 
Det var inte helt lätt idag att få ihop allt. Vi började med banvandring i mästarklass. Det betyder att man ska lära sig banan och veta var man ska gå. 
det föll sig så att Mästarklass och Fortsättningsklass gick samtidigt, så när mästarklassen startade så skulle jag banvandra på fortsättningsklassbanan samtidigt. 
Och där drog det ut på tiden. Jag hann gå fortsättningsbanan en gång, innan jag fick springa och ta Dixie som bara hade en hund före sig innan det var vår tur. Dixie behöver ju ganska mycket uppvärmning och med facit i hand skulle hon haft lite till.
 
Men trots stressen så fick vi till en bra runda. Dixie var ganska gasad och hoppade en del, men det blir det inga avdrag för. Vi fick 4 poängs avdrag för förarfel (som vanligt strular jag till något) så vi landade på 96 poäng.
Det gjorde även våra kära träningskompisar Emelie och Vincent och vi kom på delad 3:e plats av 18 starter.
 
När prisutdelningen var över, så fick jag fokusera på Lucy. Hon har inte tävlat sedan oktober förra året. Hon har inte gått en hel bana utan belöning sedan dess och desutom började hon med att låsa sitt fokus på en vass där det fanns ankor bakom. Så det kändes hopplöst i början. Hon kunde inte fokusera alls. Som tur var hade vi ett sent startnummer, så vi hade gott om tid. Och det tog sin lilla tid. 
Sedan började det ösregna och det regnade även när vi var innen på banan, men det är iof till vattenhundens fördel :)
Trots att hon var lite störd av att hon egentligen ville springa till ankdammen så klarade hon att följa med mig banan runt. Även vi fick 4 poängs avdrag för ett snett sitt och ett bristande samarbete och vi slutade också på 96 poäng som räckte till en 4:e plats av 32 starter.
 
Så jag får säga att jag är mycket nöjd med dagen! 
 
Vårt gäng som alla fick 96 poäng! 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0