Rallyträning

Idag har vi återigen varit på en supertrevlig träning med bästa Emelie.
Jag hade ritat två rallylydnadsbanor som vi skulle gå.
Jag försöker alltid komma på åtminstonde några svåra kombinationer i de banor jag gör. Denna gång hade jag testat att göra konskick mot 8:ans frestelse och även skicka över hinder mot 8:an. 
Hundarna klarade mina utmaningar, så nästa gång får jag itta på något ännu klurigare. Hade även byggt kombination med spring, sidbyte bakom och sedan sändande till kon. Dixie klarade inte det första gången, men sen satte hon det :)
 
Jag är nöjd med Dixie idag. Vet att det är stadgan som vi behöver slipa på mest. 
Som avslutning fick Emelie i uppgift att störa oss så mycket hon kunde medan jag och Dixie gick runt på banan. Målet var att Dixie inte skulle släppa fokus från mig och hon klarade det faktiskt jätte bra, trots att Emelie kastade leksaker framför oss, kröp bredvid oss och gjorde allt för att lyckas störa ut. Hon la sig till och med raklång så vi blev tvungna att kliva över henne och inte ens då släppte Dixie blicken. Dixie älskar sådana typer av utmaningar och anstränger sig till max. Min fina duktiga hund! 
 
Nu är vi hemma och ska ha en lugn fredagskväll. Jag har precis legat och gosat med Lucys lilla mage. Hennes spenar har blivit jättestora.
Imorgon får vi besök av en familj som vill hälsa på hundarna. 
 
Trevlig helg!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0