Nya tag!

Igår var det underbart väder, ja helt enkelt en perfekt dag för tre timmars hundträning.
Vi var på öppenträning i agility och samtidigt passade jag på att bygga upp en rallylydnadsbana för att redan nu försöka rätta till felen från i förrgår på tävlingen.
 
Igår var målet med rallyn att jag skulle få fram pip och skall, därför valde jag att ta Dixie direkt från bilen och utan uppvärmning gå in och köra banan direkt, utan belöning under banans gång.
Naturligtvis kom det pip och gnäll efter en stund och då gällde det för mig att INTE släppa igenom några ljud alls. 
Det är väldigt svårt att jobba med ljud och det är svårt att hålla på sina kriterier eftersom ljuden varierar i styrka.
Men jag tyckte jag skötte mig ganska bra.
 
Jag bröt direkt när det kom pip/skall och sa till henne att det var fel. Först blev allt värre, dvs hon skällde mer eftersom hon blev frustrerad och vissa skyltar fick vi göra om många gånger innan hon lyckades utföra momentet tyst. Då blev det mycket beröm, men fortfarande ingen belöning. 
Jag märker att det är vid de stationära skyltarna som hon blir frustrerad och piper, så de hade jag sett till att de skyltarna låg i slutet av banan.
På slutet av passet tyckte jag ändå att det blivit bättre och jag själv kände mig som en lite bättre och tydligare förare. Jag är ofta ganska rädd för att det ska bli fel i träningen och försöker hela tiden lägga upp träningen så att det ska bli rätt. Men det har jag ju märkt att det blir en fälla, så nu får jag tvinga mig själv att lägga upp träningen så felen kommer fram och på så sätt försöka rätta till det.
 
Nu provar jag såhär ett tag och ser vad det har för effekt. Jag får strunta lite i att momenten kommer försämras, för nu ligger allt fokus på att få en tyst hund innan på banan. 
 
Lucys agilityträning gick bra. Jag är nöjd med henne inne på banan och jag tyckte hon lyssnade bättre än vanligt. Men hon stannade inte på kontaktfälten som jag vill att hon ska göra. Det var en påminnelse om att det är dags att repetera kontaktfältsträningen!
Något som är nytt och som inte är bra är att hon har börjat bry sig om vad hundar gör runt om henne. Hon blir väldigt störd när någon annan hund springer och tränar bredvid och får hon då själv upp farten samtidigt så tar hon gärna en liten olovlig avstickare för att spana in den andra hunden.
Detta oroar mig, eftersom tävlingsbanorna inte är inhängade. Det har ju aldrig hänt att hon stuckit iväg på tävling, men jag litar inte på henne riktigt. 
Hon får helt enkelt skärpa sig och jag blev arg på henne igår när hon försökte rymma till en annan hund.
 
Ikväll är det dags för vår agilitykurs, så vi får försöka slipa till oss lite inför helgens tävling. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0