Pust och stön

Lucy är ju världens snällaste goaste nallebjörn...För det mesta.
Men bakom det där oskyldiga bruna fluffiga ansiktet så döljer det sig en liten Lucifer.
 
Lucifer kommer fram när man minst anar och igår var Lucifer i farten.
 
Vi har precis köpt en sprillans svindyr ny säng som vi väntat på i 2 månader. Och för några dagar sedan så fick vi den levererad och monterad och den är alldeles underbar. Har aldrig sovit så gott som i den sängen.
 
Men igår när vi skulle lägga oss så var det blött i sängen. Då hade minsann Lucifer varit i farten och kissmarkerat i den.
Gissa hur glada vi blev över Lucifers lilla överraskning?
 
Det var verkligen fruktansvärt! JÄVLA HUND var det enda man tänkte på.
 
Så när man var som tröttast så var det bara och ställa sig och tvätta rent bäddmadrassen. Jag tror jag kom i säng efter två tiden på natten och inte nog med det. Vi fick ju ligga i gästrummet i den hårda sängen.
Det var inte vad man längtat efter precis. 
 
Den nattliga aktiviteten gjorde att jag försov mig i morse. Snabbt upp, åka iväg, hämta upp Timja, rasta alla tre hundarna, lämna hundarna hos mina föräldrar, åka till jobbet, jobba, åka och lämna Timja, åka till hundträningen, direkt från hundträningen till gymmet, från gymmet och direkt ut med hundarna, kollar till madrassen och ser att jag har missat en fläck, tvättar madrassen igen, ner och laga middag och nu äntligen sitter jag ner för första gången idag. Pust och stön!
 
 
Och här kommer rapport från hundträningen idag:
 
Det gick inte särskilt bra med Dixies träning. Vi tränar ju fortfarande på att få bort hennes ljud på rallybanan, men idag var hon verkligen HELT galen. Jag fick ta om nästan hela tiden och hon studsade som en studsboll vid min sida. Detta var ju när hon var helt ouppvärmd och fick direkt gå in och köra en extra lång bana utan belöning. 
När vi gick banan andra gången så hade hon lugnat ner sig, men på tävling har du bara en chans och det måste sitta på första försöket.
 
Det är så himla svårt att handskas med detta ljudande. Om Dixie gör övningen helt korrekt men skäller och jag bryter och tar om så blir hon förrvirrad, för hon tror nog att hon gjort fel övning och då blir hon ännu mer frustrerad och så blir det mer pip och gnäll. 
Så nu är frågan om jag ska fortsätta bryta och hoppas att hon kommer förstå att det är pga ljuden jag bryter, eller om jag ska prova något annat. 
 
Det ser inte så ljust ut inför helgens tävling, men just nu bryr jag mig inte om det. Vi måste tävla för träningens skull och jag får försöka hitta ett sätt som jag tror kan passa.
På söndag ska jag träna med henne väldigt mycket innan. Kanske t o m bygga upp någon bana som hon kan gå före. Vi får helt enkelt se..
 
Lucy fick lite lydnadsträning. Jag har helt glömt att träna platsliggning med henne och det måste vi nog köra mer, för hon låg inte lika lugnt som hon brukar.
För övrigt kämpar vi på med rutan. Problemet är att hon inte startar på mitt första kommando, utan jag måste säga till två gånger innan hon springer iväg. 
Vi får nöta vidare...
 
Nu är den här matten trött och ska nog bara lägga mig på soffan restan av kvällen

Kommentarer
Postat av: Marie

Nämen Lucifer då. Så har faktiskt någon av mina hundar också gjort någon gång. Jävla hundar. Inte skojigt. Hoppas ni får ordning på madrassen.
Kram Marie

2015-04-16 @ 21:26:21
URL: http://www.laspezias.se
Postat av: Lena Herén

Jumer jag läser om Lucys beteende desstomer inser jag Saffes likhet med sin mamma. Han har kissat på mitt duntäcke 2 gånger men det var hans första år.
Stackars dej.
Kram Lena

2015-04-17 @ 08:57:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0