Sommarsysslor

Tiden flyger förbi och vi är nu mitt i sommaren!
Det har verkligen inte varit några lugna stunder. Det känns verkligen som om jag står med näsan ovanför vattenytan.
 
Hundträning, husvisning, husförsäljning, födelsedagar, utflykter, möten, jobb och resa har livet bestått av senaste tiden.
 
Förra veckan fick vi radhuset sålt i Ängelholm, så nu blev det så att vi flyttar till vårt nya hus i Ramlösa den 17 augusti istället för den sista september.
Helt plötsligt kände jag att det blev lite bråttom, så de fyra första flyttkartongerna är redan packade. Men jag känner ändå att det är stressigt, för innan dess är det stora saker på gång såsom SM och så ska jag och min syster har stor gemensam fest med lokal och allt. Och alla som har haft en stor fest vet hur extremt mycket planering det krävs inför det.
Men det får bli högsta växeln nu!
 
Dagen efter radhuset såldes åkte vi ner till Spanien och hälsade på Gabbes mamma. Vilken lyx det är att kunna bo i hennes lägenhet precis vid stranden och 1 minut från centrum och ännu lyxigare att Gabbe fixar superbilliga flygbiljetter, så resan blir inte så kostsam. Vi har blivit rejält bortskämda med både god mat och trevliga utekvällar.
 
Vi har även hunnit med två uppstyrda träningar inför rally-SM.
Emelie och jag hade fixat så vi kunde vara på Bialitt och bjuda in folk som kunde agera störning, publik och domare så det skulle bli lite likt en riktig tävling. 
Vi hade en träning förra tisdagen och en ikväll och det var riktigt bra pass.
 
Det är verkligen inte långt kvar till SM nu. Om 9 dagar åker vi! Vi har tre gemensamma träningspass kvar innan dess och det är svårt att veta vad man ska prioritera i träningen nu. Man kan inte träna på allt...
För vår del är det mest jag som fortfarande inte lärt mig att planera avståndet till skylten och min yviga hund. Titt som tätt får vi islag i skyltarna och det är sura poängavdrag. 
Dixie är som vanligt lite off i början av banan, 8an är svår och så avslutar hon med att vara superfokuserad och på gränsen till helvild.
Men det får bli som det blir. Vi kommer inte hinna bli så mycket bättre på den korta tiden som är kvar. Vi ska bara åka dit och njuta av att få vara med!
 
Lucy fick också träna lite idag. Hon fick gå en fortsättningsbana och det gjorde hon hur bra som helst (förrutom att hon skäller ibland). Men hellycklig blev hon ändå av att få köra ett litet varv å agilityplanen. Hon älskar verkligen agility och jag ser fram emot hösten då vi ska ge oss ut på lite fler agilitytävlingar
 
 
Jag har även fått positiva nyheter från utlandet om vår kommande nytillskott! Det ser ut som att det kan komma en liten ny valpis till oss nästa år. Jag har hittat världens bästa uppfödare som tänker precis som jag själv och gör allt det som jag tycker att en uppfödare ska göra och är även extremt kunnig inom rasen och mycket nogrann i sin avel. De kan också tänka sig att ha kvar vår valp lite längre ( i och med de nya införelsereglerna) och kommer ta sitt fulla ansvar för socialiseringen/träningen under den tiden. Nu är det bara att hoppas att allt kommer gå bra. Det är långt kvar. Om det blir en valp till oss så kommer den inte förrän ca maj/juni nästa år. Så mycket kan hända, men jag gillar kombinationen väldigt mycket och håler tummarna för att det kan bli något bra av det! 
 
Ja, det var en liten uppdatering om läget här... 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0