Den dagliga träningen

Jag har verkligen varit duktig med den dagliga träningen nu i några dagar. Det kan ha ett tydligt samband med att det blev sommartid och att det nu är ljusare ute och att man då hinner vara ute lite mer innan det blir mörkt.
 
Jag tror att den dagliga träningen spelar en stor roll, men jag har svårt att få till de där passen under vinterhalvåret då det är mörkt och kallt.
Men de senaste dagarna så har jag som sagt fått till det. Jag har hittat en bra gräsplan som faktiskt är torr som ligger ca 15 minuter bort.
Idag var jag t o m så ambitiös så jag tog med hela ryggsäcken med rutan och allt.
Det är en bra plan, för där är mycket som händer runt om, cyklister, hundar, joggare mm, så man får naturlig störning.
 
Den som gått bäst på träningspassen är faktiskt Lucy. De senaste passen har det känts riktigt bra med henne, hon har varit laddad och fokuserad och otroligt glädjefylld.
Fritt följet är bättre än på länge och idag provade vi rutan på nya planen. Och vi fick till flera riktigt fina skick! Ställandet har blivit jättemycket bättre. Det är faktiskt så jag kan säga att det var snabba :)
Hon har fortfarande lite svårt att hitta rutan vid första skicket, men jag ska lägga in lite targethjälp igen till nästa pass.
Lucy har dessutom varit helt tyst i fjärrdirrigeringen de senaste passen. Jag har valt att belöna med godis som hon inte anser är det bästa, då blir hon inte fullt så ivrig och hon kan hålla sig från att frustrationspipa.
 
Dixie känns stabil i det vi gör. Vi repeterar lite rallylydnadsövningar. Hon har också fått lite sämre belöning än vanligt och då blir hon inte lika "het".
Det ska bli spännande på söndag och se hur det går och vad vi behöver träna mer på efter tävlingen. Min fantasi börjar tryta på olika kombinationer nu, så jag hoppas på nya utmaningar och inspiration.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0