Hemma

Igår kom vi hem från Bad Gastein. Det var en härlig vecka med mycket utförsåkning på soliga alptoppar, precis som det ska vara.
 
Väl hemma blev man överröst med pussar från Dixie och Lucy och redan samma dag som vi kom hem så var det dags att hoppa i hundkläderna för först hade jag en ny kursstart i min satsningsgrupp och efter det var det agilitykurs med Lucy.
Lucy var så himla lycklig igår och hon var riktigt snabb och mycket duktig. Vi hade helt enkelt en mycket trevlig träningskväll tillsammans :)
När vi kom hem var hon så trött så hon somnade direkt innanför dörren och sov där hela natten. (I vanliga fall sover hon alltid bredvid vår säng)
 
Idag var det dags för mer hundträning tillsammans med Emelie, Madde och Anna.
 
Jag och Lucy blev kommenderade genom lydnadsklass 2. Det gick hyfsat. Hon gjorde alla moment, men kändes lite trött efter gårdagen. 
Jag har tappat den där känslan i lydnaden med Lucy och jag tror att jag fastnat för mycket i moment-tänk.
Hon har också blivit så störningskänslig helt plötsligt och kan fastna med blicken på något som händer längre bort.
Efter dagens pass så ska jag tänka på att backa några steg och bygga upp lite mer glädje i själva momenten och försöka hitta lite oväntade belöningssätt för att överraska henne. 
Jag måste helt enkelt tänka ut ett annat sätt som får det att fungera bättre.
 
Sen var det Dixies tur. Jag byggde upp en liten kort rallykombination och körde med mycket störning. Hon klarade allt bra. Nästa helg är det dags för årets första rallytävling. Det ska bli spännande att se hur vi klarar det. 
 
Imorgon ska jag, Emelie och Madde på föreläsning på Södersåsens BK och lyssna på kloka Jenny Wibäck! 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0