Vårkänslor

Våren är erkligen här nu och den som har mest vårkänslor verkar vara Lucy.
Det spritter i hela kroppen på henne och hon kan bara inte hålla sig från att ta några stora varv och andas in vårluften och alla des dofter.
 
På träningen idag stack hon i väg två gånger mitt under vårt träningspass. 
Grrrr, det gillade inte hennes matte. Det känns nästan som jag får påminna henne om att man inte får springa iväg och inte springa fram och försöka leka med andra hundar under träningspass!
Bushund! 
 
När vi väl tränade så gick det bra. Vi nöter vänstersvängar och position i fritt följ, läggandet och inkallningen gick bra. Rutan gick bra nästan i alla rutskick. Det har visat sig att hon börjar få lite kläm på det här med ett fint ställande i rutan. Det har varit väldigt dåligt innan.
Idag skickade jag henne från tre vinklar och på olika avstånd och jag tror snart rutan börjar lossna på riktigt,
Hoppet gick bra och fjärren gick bra, tills jag började öka avståndet från 5 m till 7 meter. Då kom det lite pip. Annars har pipandet hållit sig borta från fjärren nu ett tag.
 
Dixie fick köra några utvalda rallyskyltar. Vi har tränat på att få till ett finare sidbyte bakom och det har blivit jättefint, problemet nu är att hon vill byta sida hela tiden av sig själv. Stimuluskontroll behövs!!
Sen försöker jag lära in ett lydnadsfotgående på höger sida. Det börjar gå ganska bra. Det ska nog bli bra när vi har pillat lite till :)
Tränade även konskick med 8:ans frestelse bakom, det var inga problem.
 
Nu blir det lite paus i hundträningen en vecka, för imorgon bär det av till Bad Gastein i Österrike för att hälsa på syster och åka lite bräda :)
 
Vi hörs om en vecka!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0