En helg går alltför fort

Så är det ändå måndag imorgon. Jag som nyss var så glad åt fredagen som var nyss. Då man har hela helgen framför sig. Men nu är den bakom mig.
Jag ska snart åka till Lund och hämta hem Daniel som varit i alperna och snowboardat lite. Har varit tvungen att städa nu innan han kommer. För jag har passat på att stöka till ordentligt nu när det inte varit någon hemma mer än jag. =)

Det känns tungt med lösträningen. Dixie har ju förknippat att knäppa av kopplet betyder att springa och leka hur man vill. Jag måste tänka om. Det blir inget tävlande om jag inte reder ut detta. Jag vet ju att hon bara är 15 månader, men just nu känns det som det aldrig kommer gå. Att gå med kopplet släpandes efter är inga problem. Det är just det lilla knäppandet i kabinhaken som blivit en felaktig signal.

Men jag ger inte upp. Jag vet att hon är i en ålder där allt händer och vi har massor av tid framför oss. Och jag har några idéer om hur jag ska försöka hitta vägar ut ur problemet. Problemet är ju också att det bästa Dixie vet är att springa fort. Och jag har inget att erbjuda som knäcker det. Men jag ska prova små grejer och se om det hjälper.

Antingen så jobbar jag med problemet eller så trappar jag ner mina krav och låter henne vara den valp hon är. Det har nog blivit lite mycket igen för Dixie. Jag vill träna lite för ofta och hon orkar inte så mycket som jag vill. Skärpning på mig.

Men nu är det dags att sätta upp mål inför veckan:

1. plugga teorin inför klickerexamen
2. Lära Dixie sin examens kedja

Träna inkallning
Träna hoppet
Träna läggande
Träna ställande
Träna platsliggning 

Kommentarer
Postat av: Alexandra

Hej hoppas att allt e bra med dig. Du verkar vara i full gång som vanligt. Undrar om du kan sudda ut mitt namn på tavlan till Djurprataren? Kommer inte att kunna nu ändå innan Thailand. Och jag vet inte om efteråt. Mamma har fått cancer så mycket av mina tankar går dit. Hoppas att vi ses och hörs snart. Kramz!

2009-01-26 @ 10:59:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0