lösträning

Ja, då var måndagen här. Ikväll håller jag  klickerföredrag i tre timmar för alla nya som börjar kurser. Jag tycker det är kul.
Före det ska vi träna lite på lösträningskursen.

Jag testade min nya idé idag angående lösträning. Och ja, vad ska jag säga. Kanske fungerade det lite. Så här gick det till. Vi gick till den gröna dalen. Dixie blev ivrig när hon såg var vi kommit. Där brukar hon ju få springa. Jag satte på ett annat koppel och när jag knäppte av det vanliga kopplet tänkte hon springa direkt, men det gick ju inte. =)
Så knäppte jag på igen och gjorde sedan samma sak. Hon tänkte springa igen, men det gick fortfarande inte. Efter några gånger när jag knäppte av igen så tittade hon på mig, utan att springa.

Meningen med detta är att hon inte ska förknippa att knäppa avkopplet med att man kan springa som man vill. Självklart ska hon få springa, men det måste vara lite mer kontrollerat.

Det andra kopplet jag tog på är mycket mycket kort. Så nästa steg var att jag började busa med Dixie med en leksak och samtidigt släppte jag det lilla kopplet. Då var hon helt plötsligt "lös" utan att springa.
Och eftersom jag då var ganska nöjd fick hon som belöning att jaga sin sak. Och dessutom kom hon tillbaka med den på en gång.
Vi kampade lite och hon fick vinna. Och när hon vann så sprang hon några varv med sin sak. Men det tyckte jag var okej då.

Sen tränade vi lite. Hon bjuder på ett mycket snabbt ligg nu. Roligt att se. Nu är det bara positionen kvar.
Ställandet är inte så lätt. Där stampar vi nog mest av allt. Men det får bli nästa veckas uppgift.

Daniel kom hem igår och efter att ha varit hemma bara några timmar så fick han infleunsa blixtsnabbt. Febern bara kom. Han ligger utslagen här hemma nu och det måste vara minst 40 grader. Så jag vet inte riktigt hur jag ska klara mig undan.  Typ oundvikligt. Hoppas jag har tur. Jag vill absolut inte bli sjuk igen. Finns ingen tid till det i min planering.

Nästa tisdag är det serietävling i lydnad. Vi har massor kvar, men det kan vara kul att se var man ligger.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0