En sak som gör mig arg

......Alla som struntar i att plocka upp efter sin hund. Hur svårt kan det vara?
När man köper hund så ingår det också lite skitjobb. För några veckor sedan såg vi en tjej strunta i att plocka upp. Daniel skrek efter henne att ta upp. Men det gjorde hon inte.

Idag när jag var påväg till bilen såg jag en på långt håll strunta i att plocka upp efter sin setter. Han såg mig och sprang då över gatan och försvann innan jag hann dit.
Tur för honom... för jag hade ett och annat skitsnack att ta upp. Jag tänkte på det efteråt hur jag skulle ha gjort ifall jag hunnit ifatt. Om han hade vägrat hade jag tagit i skiten och kastat på honom.
Jag hade nog inte gjort det, men lockande tanke.

Det är så fruktansvärt äckligt när det ligger bajs överallt i Helsingborg. På trottoarer, på gräsmattor- överallt.
Och nu på sommaren är det mycket barn ute och leker och folk fikar i parkerna och det är väldigt äckligt.

Jag har hoppat in för Britt idag och haft barn med hund kurs. De var duktiga.
Jag tränade lite med Dixie först. Hon fick köra lite agility som gick bra. Sedan tränade vi inkallning och ställande och lydnadshopp som allt gick bra. Ställandet var okej.
Men linförigheten blir jag galen på. Jag skulle träna motivation, men det gick inte alls bra.
Och när vi gjorde som vanligt så var det också bedrövligt.
Jag tror jag ger upp några veckor. Sedan ska jag börja om från början. Det är grunderna som brister. Jag hatar fotgående!!!!

Efter kvällens kurs avslutade vi med en joggingrunda. Dixie är så duktig då. Hon travar i lagom tempo och när vi kom in på slingan i skogen sprang hon lös vid sidan fast det kom många andra joggare. Så duktig tjej. Det börjar bli en vuxen duktig vovve. Men jag blir lite orolig att hon ska bli för lugn nu. Hon går inte igång på lekarna lika bra längre. Och det är jätte viktigt att man har jakt eller kamplust i träningen.
Hon har ju haft det innan, men det kom inte tillbaka efter löpet. Men tikar kan ju vara trötta två-tre veckor efter löpet så det kan ju ändra sig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0