Vad händer här?

Det är ganska fullt upp för tillfället. Har jobb upp över öronen som har deadline nu i januari.
Men det ordnar sig nog.

Förrutom jobb igår blev det en "extreme dog makeover" för Dixie. Hon borstades, badades, klipptes, fick öronen rensade, tänderna skrapade, klorna klippta och lite annan finputsning här och där. Allt bara för att hon ska bli så lätt skött som möjligt under veckan då vi åker på semester. Så nu är hon skinande ren och fräsch! =)
Imorgon ska jag lämna henne hos mina föräldrar eftersom vi åker fem på onsdagsmorgonen.
Det känns alltid lite vemodigt att lämna bort sin lilla vovve, speciellt när man vet att hon kommer ligga innanför dörren och vänta på att bli hämtad den första dagen.
Men det är säkert nyttigt för oss att vara ifrån varandra lite, det har typ aldrig hänt. Selma är ju där som kan ta hand om henne, på gott och ont. Dixie ser upp till Selma och det är inte alltid Selma visar vad som är önskvärda beteende, t ex har hon betydligt lättare till skall som jag hoppas inte Dixie tar efter under veckan =)

Dixie har haft två skendräktighetsdagar då hon varit låg och nedstämd. Hon kom inte till ro den första natten, utan gick rundor och tittade ut genom fönstret hela tiden. Ute på promenader gick hon med svansen nere och var orolig. Men idag var det den vanliga Dixie igen. Skönt!

Vi körde ett lydnadspass ute i snön och det har inte blivit så mycket utvecklande träning i lydnaden på sistondet så tanken var mest att prova hur hon ligger till.
Och hon gjorde det finaste fotgående, det finaste läggandet, den finaste inkallningen och det finaste ställandet hon gjort i sitt liv. Hade det varit tävling hade hon höjt poängen i samtliga moment.
Och ändå hade jag ingen vidare belöning. Men det blev mycket lek och bus.
Testade också platsliggningen som gick okej, reste sig inte, men den känns ändå inte säker. Det känns inte helt bra att träna den i snön för lång tid heller, vill inte att hon ligger och blir kall.
Men vi ska verkligen ta ett rejält tag med moment platsliggning under våren. Och jag hoppas vi kan ta nytta av lilla nykomlingen som ett störande moment =)

Det börja närma sig val av valp nu. Det står mellan två stycken och ena stunden lutar det åt ena och andra stunden lutar det åt andra.
Har några färska bilder på en av dem och hoppas det kommer på den andra också.

Denna tik är brun med vitt på bröst, haka och lite på tassen. Väger 2,880 kg, och har korrekt bett:
Kommentarer
Postat av: Gunmai o Liza

Även våran favorit!

Du får ha den bästa semestervecka som man bara kan ha.

Vi ses.

2010-01-12 @ 09:02:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0