kursavslutning

Har precis kommit hem från kursavslutning i rallylydnad med Lucy.
Det gick sådär. Hon är fortfarande inne i sin ofokuserade period och fastnar lätt med blicken på annat. Stundvis gick det bra. När jag väl får med mig henne så är hon duktig.
Men det är bara att jobba på. Hon kommer bli duktig en vacker dag, för jag ger mig nämligen inte. Vi hoppar på nästa kurs direkt som börjar om 2 veckor.

Tidigare i eftermiddags hade jag och Dixie ett av våra stå-på-frambenen-pass. Hon är så jäkla rolig!
Hon har nu kommit så långt att hon kan lyfta baktassarna upp en en fåtölj.
Nästa steg blir på en lite högre stol och sedan har vi bara balansmomentet kvar, att hon ska lyckas balansera.
Det låter kanske inte så mycket, men jag kan säga att det kommer ta tid.

Lucy fick även lite kontaktfälts träning som sitter till 90% just nu med ganska grov störning. Det gäller att komma på så många störningsmoment som möjligt för att säkra det extra mycket.

Jag har också gett mig sjutton på att lära hundarna gå fint i kopplet när jag går med allihop. En och en är inga problem, men när jag har alla, så blir det lätt kaos, när alla ska lukta hit och dit.
Men nu har jag satt kriterier som jag ska hålla och om jag klarar det så kommer det fungera. Men det är just det som kommer bli problemet för mig att verkligen hålla på reglerna.

Förresten, glädjen med de torra markerna varade inte länge. Nu har det regnat massor och alla gräsplaner blir lervälling så fort man går på dem. I natt ska det komma ännu mer regn.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0