Mini-träff i Malmö

Igår åkte jag och Daniel ner med hundarna för att möta upp de två Malmöborna Bruno (Matippans Rubin of Cheba) och Malou (Majtippans Citrin of Cheba) och deras hussar och mattar. Det blev alltså en liten mini barbetträff.
Vi åkte till Ribbersborg till de stora fälten där man får ha lösa hundar året om.

Det var ganska kallt, men hundarna hade roligt.
Dixie hade full koll på sina barn och intog sin modersroll.
Det var jätte kul att få träffa valparna igen. De var väldigt olika i sättet. Bruno är mycket social och ska vara överallt hela tiden. Typ som Lucy och älskar allt och alla.
Malou var mer försiktig och tyckte allra bäst om att vara nära sin matte och tryggaste stället var att sitta mellan mattes ben. Det gjorde Dixie också i samma ålder.
Malou var mycket lik Dixie på många sätt. Hon har till exempel ärvt Dixies vackra rörelser. Hon rörde sig så himla snyggt. Malou svävar fram med samma smidighet som en katt.
Båda valparna var mycket fina och glada hundar som har kommit till sina rätta hem. (De har de andra valparna också gjort)

Lucy har inte kommit ur sin jobbiga period. Hon har bomull i öronen och hör inget vad hennes matte säger.
Igår gjorde hon något hon aldrig gjort förrut.
Hon sprang fram till andra hundar som hon aldrig tidigare gjort. Hon pussades lite med dem och sen sprang hon tillbaka till oss.
Men när det kom en liten borderterrier så var det nog kärlek vid första ögonkastet från Lucys sida. För denna hunden vägrade hon lämna. Den lille hunden och hans husse gick på i rask takt och jag tänkte att snart ser Lucy väl att vi inte är med. Men hon sket fullständigt i oss, hon vände sig inte ens om utan bara hängde med de andra. När de försvann ur sikte bakom en vall fick jag börja springa i fatt.
För Lucy hade öronen fulla med bomull och hörde inte när vi kallade (eller rättare sagt: Hon sket fullständigt i det).
Jag letade en stund och sen får jag syn på mannen som inte alls verkar bry sig att han har fått en extra hund på köpet. Tillslut lyckas jag springa i fatt och då ser Lucy att det är hennes gamla matte som kommer. Hon stannar nonchalant och luktar på något och då kan jag ta henne och släpa med henne tillbaka. Sen blev det koppel ett tag.

Här kommer lite bilder:


Dixie länst bak, Bruno länst fram, Lucy och Malou


Lucy och Bruno brottar ner Malou som försöker gömma sig hos matte =)


Mycket spring


Mycket busVi fikade i Jan och Eivors kollonistuga, där blev det ännu mer bus (Dixie, Lucy och Bruno)


Två brunbjörnar


Malou föredrog helst att bara leka med Bruno.


Söta Malou


Malou

Har fått en liten rapport från Gunilla och Sannie (Majtippans Jade of Cheba) också:
De går massa kurser och tränar mycket och det är mycket nytt att lära, mest för matte =). Sannie är en mycket glad och sprallig tjej som är mycket lättlärd och arbetsvillig. Till våren ska de börja träna spår.
För två veckor sen vägde hon 11 kilo och är alltså fortfarande den minsta i kullen. Hon gick inte upp i vikt av det första fodret, men nu har hon fått ett nytt som fungerar bättre.

Kommentarer
Postat av: Anja

Tack för igår, det var jättekul att träffa er alla! Vad fina fotona blev, gillar den där Malou har en "stig hellmer" tofs på huvudet =)

2011-01-30 @ 15:43:25
Postat av: Marie Widblom

Trevligt med en liten träff, fina bilder.Då vet man vad man har att vänta sej.Det växer alltså ut bomull i öronen när dom har fyllt ett år.Agnes blir ett år i februari.HM

Kram Marie

2011-01-30 @ 21:51:40
URL: http://www.laspezias.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0