Grå början på vårmånad

1.a mars och en jämngrå dag. Men jag tycker det känns mycket bättre när man har januari och februari bakom sig. Det är betydligt ljusar ute både på morgonen och kvällen och det gillar vi!

Lucy har varit med mig på jobbet idag för att träna passivitet. Det skötte hon bra! Hon låg och sov på min jacka fast det springer folk förbi hela tiden och jag själv höll på med att sortera frusna provburkar i olika högar.
Tog även en runda i centrum med henne och satte oss på en bänk och vilade. Det fixade hon också bra.

Nu på kvällskvisten har vi tränat både ute och inne. Det finns en belyst slinga här bredvid, så där brukar vi köra lite kvällspass.
Båda skötte sig bra, även om det tar ett tag för Lucy att starta. När jag tränade Dixie fick Lucy ligga plats och då ser både hon och jag en snabb liten kanin 30 meter bort som springer rätt över gräsplanen. Hon blev spänd i hela kroppen, men hon låg i alla fall kvar.

Inne fick Dixie träna på sitt stå-på-händer trick. Hon är duktig. Nu har vi kommit så långt att hon kan balansera en hundradels sekund på frambenen. Det ser rätt häftigt ut redan nu!

Lucy har fått träna sitt första pass med hakan i backen. Och det verkar som om poletten redan ramlat ner.
Vi skulle träna lite på targetplatta också och det kan behövas, för vi har tränat så mycket på apportera olika föremål på sistondet så hon ville apportera plattan också. Men det löste sig efter några gånger.

Hon är annars väldigt duktig på att hämta föremål. Man kan säga att det är hon som släpper ut sig i trädgården, för då hämtar hon min nyckelknippa och ger till mig så jag kan låsa upp altandörren.
Det är det ingen annan av mina hundar som kan. Dixie är inte alls bekväm med att apportera metall och särskilt inte skramlande nycklar, men det var typ det första Lucy fick lära sig som valp.


Kommentarer
Postat av: Hanna

Vad duktiga dina gulliga hundar är :) klappa dom från mig! Puss

2011-03-02 @ 22:46:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0